Baby Juul Persoonlijk Verzorging

De luiertas van Beau

Wat neem je als mama zoal mee als je op pad gaat met je baby? Ik geef jullie vandaag een kijkje in de luiertas van Beau. Wat zit er zoal in haar verzorgingstas en de reden dat ik kies om een kleine tas mee te nemen. Kijken jullie mee?

Luiertas, verzorgingstas, longchampLuiertas, verzorgingstas, longchamp
 

Luiertas of verzorgingstas, het is maar net hoe je het noemt. Je hebt ze in alle soorten, maten en kleuren.
Toen ik zwanger was van Beau kreeg ik van m’n mama zo’n mooie grote ‘echte’ luiertas. Wat was ik er blij mee!

Helaas gebruik ik die luiertas echt zelden omdat ik hem te groot vind en ik dat niet makkelijk mee te nemen vind. Daarnaast neem ik dan alleen maar extra overbodige spullen mee die helemaal niet nodig zijn. Daarom is vond ik het handiger om een tasje wat eigenlijk van mij was, als luiertas van Beau te gebruiken.

De tas is van het merk Longchamp. Het is de kleine versie van het beroemde model Le Pliage. Ik heb gekozen voor het model met lange hengsels, zodat ik hem gewoon over mijn schouder kan dragen.

Toen ik dit artikel aan het schrijven was verbaasde ik me erover hoeveel spullen er eigenlijk in zo’n klein tasje passen.

 

Luiertas, verzorgingstas, luiers, flesjes, speelgoed, slabber, spenen, vestje, deken, toetenvegers, liefkleingeluk, difrax, pampers, difrax speen, sophie de giraf, prenatal, zwitsal, albert heijn, toetenvegers

 

Wat ik meeneem zijn eigenlijk ook echt alleen maar babyspullen die ik echt gebruik. Dit neem ik trouwens alleen mee als ik verder van huis ga of langer dan een uur weg blijf. Ga ik bijvoorbeeld alleen even naar het winkelcentrum en verwacht ik dat Beau misschien honger kan krijgen, dan neem ik enkel een warm flesje mee.

Het voordeel van zo’n klein tasje is dus toch echt dat ik alleen het hoognodige meeneem. Melkpoeder doe ik vaak al in het flesje zelf, zodat er alleen nog maar water bij hoeft. Heel af en toe als ik niet weet of er een waterkoker of magnetron aanwezig is, neem ik een thermoskan mee. Ik heb altijd ruzie met van die melkpoeder torens of potjes. Lees:

 • dekseltje eraf in m’n tas – alles onder de plakkerige melkpoeder,
 • dopje gaat er niet vanaf – gevolg: hele melkpoeder torentje vliegt de kamer door en alles zit onder
 • dat ik hem klaar zet en vergeet het hele geval mee te nemen

Dus ik doe het gewoon vast in het flesje, net zo handig.

Vestje en dekentje voor als Beau het koud heeft. Toetenvegers voor de plakkerige handjes en vieze neus en de billendoekjes spreken voor zich.

 

Luiertas, verzorgingstas, longchamp

Het ritsje kan echt dicht hoor, haha.

Wat nemen jullie zoal mee op pad? Nemen jullie liever een grote of een klein tasje mee?

juul

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Roos
  9 april 2016 at 14:06

  Leuk zo dat kleine tasje, wel zo handig idd.

 • Reply
  Diede
  9 april 2016 at 15:56

  Wat ziet Beau er altijd mooi uit?

 • Leave a Reply