Voeding

Voedingsschema baby 10 maanden

Beau is nu 10 maanden en wil ondertussen liever vastvoedsel dan de fles. Maar wat eet een baby van 10 maanden zoal? Ik heb voor jullie een lijstje gemaakt wat Beau zoal eet op een dag.

 

Voorheen was het super makkelijk, als ik ergens heen ging nam ik flesvoeding mee en ik kon gaan. Tegenwoordig gaat dat wel anders. Er moet rijstwafels, crackers, soepstengels en drinken mee. Ik heb voor jullie een schema gemaakt wat Beau zoal op een dag eet. Het is natuurlijk soms totaal anders dan wat hieronder staat. De ene dag wil ze een fles extra en de andere dag totaal geen fles.

 

 

Ontbijt
Flesvoeding of papfles

 

Tussendoor
Een rijstwafels, cracker of soep stengel

 

 

Lunch
Een pistolet of bruine boterham met of zonder beleg, soms een fles omdat ze geen brood wil..

 

Tussendoor
Fruit of een Nijntje koekje

 

 

 

Avondeten
Beau eet tegenwoordig met de pot mee. Ik kook elke dag vers, wat ik voor een baby ook veel gezonder vindt dan langhoudbaarpotjes met allerlei toevoegingen. Dit pureer ik in de blender en Beau vindt het ook nog super lekker.

 

Het bestaat eigenlijk altijd wel uit 2 eetlepels groente, 2 eetlepels aardappel en een stukje vlees. Als toetje krijgt ze een Danoontje.

 

Avond tussendoortje
Flesvoeding

 

Ik probeer suikers en zoetigheid te vermijden. Dat Danoontje vind ik prima en is dan ook het enige wat ze krijgt. Verder krijgt Beau sporadisch nog een nachtvoeding. De ene nacht vraagt ze hier wel om, de andere nacht niet.

 

Beau weigert om normaal water te drinken. Daarom geef ik haar thee of een klein flesje melk. Zo nu en dan krijgt ze ook een beker met een beetje slimpie limonade.

 

De hoeveelheid van haar avondeten heb ik (ongeveer) afgekeken van het potje voeding wat ze rond deze leeftijd zou krijgen. Daarnaast ben ik ook vooral op Beau af gegaan. Wanneer ze 2/3 eetlepels groente en 2 eetlepels aardappel krijgt en een stukje vlees, zit ze ook precies vol. Ik gebruik eigenlijk altijd hetzelfde bakje, waaraan ik ook weet tot hoever deze ongeveer vol moet.

 

Zelf heb ik er veel aan gehad dat ik ook bij andere mama’s kon lezen wat hun kindje rond deze leeftijd at. Hopelijk hebben jullie er zo ook weer wat aan.

 

Wat eet jullie kindje ook al vast voedsel? Geef je potjes of eten ze mee met de pot?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Suzan
  17 juli 2016 at 21:01

  Mila was gisteren Ook 10 maanden en zij eet al sinds begin mee met de pot omdat ze geen gepureerd eten of potjes wilt. Haar schema is ongeveer hetzelfde als Beau.. Tis wel een klein vreetzakje dus ze eet tussen de middag al snel 2 hele boterhammen en soms zelfs 3.. Hihi. Water drinkt ze goed.. liv drinkt dat met haar 3 jaar ook nog steeds graag dus dat is wel fijn.

  Wat een mini mensjes worden het he!

  Liefs Suzan (suus.liv.mila)

 • Leave a Reply