Baby Juul Mama Persoonlijk Populair

Van feestende student naar single mama

Het moment dat ik hoorde dat ik zwanger was veranderde mijn leven compleet. Ik ging van onbezorgde (feestende) student naar single mama. Veel twijfel en een studentenkamer zijn niet de ideale omstandigheden voor een kindje.

Als je me vorig jaar zou hebben verteld dat ik over een jaar single mama zou zijn en weer bij mijn moeder zou wonen, zou ik keihard zijn gaan lachen.

Toen ik van de huisarts te horen kreeg dat ik geen nierfalen had, maar ik al drie maanden zwanger bleek te zijn, stortte mijn wereld even in. Dit kan niet, dit overkomt iedereen, maar niet mij. Ik zat gewoon aan de pil en mijn menstruatie bleef wel vaker uit als ik stress had.

De week daarop zijn in een roes voorbij gegaan. Iedereen gaf me goed bedoeld advies (hoe vaak ik die week wel niet heb gehoord: ‘Juul, je kan het beter weg laten halen, het komt nu niet uit’.). Op een gegeven moment ging ik er zelfs in geloven, terwijl mijn gevoel keihard riep dat ik dit niet zou kunnen.

 

single mama, alleenstaand, alleenstaande moeder, mamablog, van feestende student naar single mama,single mama, alleenstaand, alleenstaande moeder, mamablog, van feestende student naar single mama,single mama, alleenstaand, alleenstaande moeder, mamablog, van feestende student naar single mama,

 

Na de eerste echo werd ik wakker geschud, uit die twee doperwtjes, die voetjes bleken te zijn op het scherm haalde ik een mini mensje. Mijn mini mensje van al 7,5 cm.

Ik was om. Ik ga dit doen! Alleen moest ik het m’n moeder nog vertellen. De gevreesde zin ‘mam, ik moet je wat vertellen’, heb ik anderhalf uur voor mijn verjaardagsvisite zou komen laten vallen. Natuurlijk schrok m’n moeder heel erg, maar ze zei gelijk: het komt goed.

Een ding was duidelijk, ik kon niet op mijn studentenkamertje blijven met dit mini mensje onderweg. Gelukkig vroeg mama of ik weer thuis wilde komen wonen. Mijn kamer thuis van 32m2 werd compleet vernieuwd door familie en vrienden, zodat ik samen met m’n doperwtje een nieuwe start kon maken.

 

single mama, alleenstaand, alleenstaande moeder, mamablog, van feestende student naar single mama,

 

Van mijn zwangerschap zelf heb ik totaal niet kunnen genieten. Niet door de zorgen die deze verandering met zich mee bracht, maar omdat ik mijn hele zwangerschap onwijs ziek ben geweest (hyperemesis gravidarum). Ik heb negen maanden lang dag én nacht alleen maar lopen spugen. Ik heb meerdere keren in het ziekenhuis gelegen hierdoor.

Ik was bij 28 weken lichamelijk echt helemaal op. M’n spieren deden pijn en schoten om de haverklap in de kramp. Ik kwam het huis bijna niet meer uit hierdoor. Regelmatig heb ik het geprobeerd om ‘gezellig’ mee uit eten te gaan, maar dat eindigde elke keer in overgeven.

De lange dagen thuis zitten waren heel zwaar. Ik was veel bezig met hoe ik dit allemaal moest gaan doen alleen. Mijn schuldgevoel naar het kleine krummeltje in mijn buik werd steeds groter. Ik had ook altijd het perfecte plaatje van een gezinnetje in mijn hoofd en wilde pas kinderen als ik samenwoonde en m’n studie had afgerond.

 

single mama, alleenstaand, alleenstaande moeder, mamablog, van feestende student naar single mama,

 

Uiteindelijk ben ik op 7 september 2015 mama geworden van Beaudine Charlotte.

Tijdens m’n zwangerschap dacht ik dat ik nooit meer ergens heen zou kunnen of zelfs niet eens even zou kunnen douchen, omdat er niemand was die op Beau kon letten. Ik maakte me daar echt heel druk over. Ook omdat heel veel mensen tegen me zeiden dat het heel zwaar zou worden alleen. Nu ze er is, valt me dit 100% mee, Beau gaat overal mee naartoe en gaat gewoon mee onder de douche of ze ligt in de box. Het is een hartstikke vrolijk en vooral makkelijk meisje!

 

single mama, alleenstaand, alleenstaande moeder, mamablog, van feestende student naar single mama,

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  demallemolenmoeder
  7 maart 2016 at 10:16

  Wat een start maar wat onwijs dapper. Je hebt een prachtig meisje en zij kan heel trots zijn op zo’n moeder. Lijkt mij niet gemakkelijk om alleenstaande moeder te zijn.

  • Reply
   Juul
   7 maart 2016 at 16:16

   Dankjewel! We gaan er gewoon voor en zien het wel. Gelukkig veel steun om me heen! En ik ben niet anders gewend, dat maakt het al gemakkelijker denk ik. Liefs

 • Reply
  Zoë
  12 maart 2016 at 09:28

  Heftig je zwangerschap! Heel dapper en een mooie beslissing om er toch voor te gaan! Je hebt een pracht meisje gekregen?
  Ons meisje kwam ook onaangekondigd (maar wel zeer welkom!), ik had pas na 9 wkn iets door…om bij de 1e echo te horen dat ik al 11 weken was!
  Heel veel liefde en gezelligheid met z’n tweeën (en familie) geniet vd mooie momenten, het gaat allemaal zo snel✨

  • Reply
   Juul
   12 maart 2016 at 11:29

   Wat lief, dankjewel!
   Toch altijd even schrikken, gelukkig was ze heel welkom!
   Voor jullie ook, het gaat inderdaad super snel.. Liefs

 • Reply
  Marlene
  16 maart 2016 at 21:12

  Wow, wat mag jij trots zijn op jezelf! Je bent bij jezelf gebleven en kijk wat voor moois je het heeft gebracht. Jouw verhaal laat zien dat de enige juiste advies is om bij jezelf te blijven. Welke keuze je ook maakt zolang je dezelfde achter staat is het goed. Iets waar vele nog wat van kunnen leren.

  • Reply
   Juul
   18 maart 2016 at 19:08

   Wat lief! Dankjewel! Ik probeer dat inderdaad ook over te brengen, je eigen keuze is vaak de juiste (in de meeste gevallen).
   Liefs

 • Reply
  Kim
  16 juni 2016 at 07:28

  Wauw mooi beschreven en ik herken je ellendige gevoel van continu overgeven heel erg goed. Ik had ook HG tijdens mijn zwangerschap, 40 weken overgeven en misselijk zijn is zoooo naar. Het overschaduwt je zwangerschap terwijl je eigenlijk zoveel mogelijk wilt genieten. Gelukkig heb ik net zoals jij, er ook een prachtig mooi meisje voor terug gekregen. ?
  Liefs Kim

  • Reply
   Juul
   16 juni 2016 at 09:43

   Wat lief! Dankjewel en wat naar dat jij ook HG had.. Blij om te horen dat je een mooi meisje er voor terug hebt! Verzacht de ellende een beetje ☺️ liefs

 • Reply
  Sara
  1 december 2016 at 15:43

  Oh je mag heel trots zijn op jezelf en die kleine knappe meid! Super. Heb je je studie weer op kunnen pakken? Ik studeer ook nog met 2 kindjes ? Gr. Sara

  • Reply
   Juul
   1 december 2016 at 19:04

   Wat lief, dankjewel! ? Nee ik heb m’n studie nog niet opgepakt. Ik ben me nu aan het richten op fulltime bloggen.
   Wat knap van je! Hoe gaat dat?☺️ ben je ook alleenstaande mama? Liefs

   • Reply
    Sara
    6 december 2016 at 18:11

    Het is druk maar het gaat wel! Even doorbijten af en toe 😉 ik heb gelukkig een relatie met de papa van beide kids, hij helpt me enorm en maakt het voor mij mogelijk om m’n studie af te ronden ? ik ga je blogs zeker volgen! Geniet van de kleine meid. xxx

 • Reply
  Lisanne
  13 februari 2017 at 13:35

  Ik had ook HG… heel zwaar idd, gelukkig nu een mooi gezond meisje van 4 maandjes oud! En pittig dat je alleenstaand bent, ik doe ook eigk alles zelf doordat mn vriend millitair is, maar heb toch de mentale steun gehad zeg maar.

  Succes! xxxx

 • Leave a Reply