Geen categorie

Tips: thuiswerken met een kleintje

Thuiswerken klinkt ideaal, alleen met een kleintje wat rondloopt moet je de nodige aandacht flink verdelen. Hoe doe ik dat en wat zijn mijn tips? Ik deel ze vandaag met jullie!

 

Plannen!

Het lijkt zo simpel, maar dat is het ook. Plannen, plannen, plannen. Dat is echt essentieel met thuiswerken. Wanneer Beau haar middagdutje doet heb ik ongeveer 2,5 uur de tijd om flink door te werken. Hierin plan ik dan ook de dingen waarbij ik mijn concentratie hard nodig heb. Ik plan overigens niet de hele dag in, dit lukt gewoonweg niet.

 

Vooruit werken

Als we even doorgaan op het bloggen is vooruit werken echt super handig. Wanneer het even kan en de situatie het toe laat schrijf ik meestal een aantal blogs vooruit. Dit lukt niet altijd want geen dag ziet er het zelfde uit. Maar vaak kan ik bijvoorbeeld wel al de foto’s maken en typ ik het artikel later.

 

Structuur

Bij mij werkt het heel goed om dezelfde structuur te houden. Door Beau heb ik al een hele goede regelmaat. Maar het is heel fijn om zowel voor mij als voor haar te weten waar ik aan toe ben, zo ben ik het meest effectief op een dag.

 

Vroeg opstaan

Ik ben er geen held in: vroeg opstaan. Sinds Beau uitslaapt tot 9.30 uur, sta ik vaak om 7 uur al op. Zo heb ik twee uur de tijd om ongestoord te kunnen werken. Zo heb ik op een dag toch minstens 5 uur die ik goed kan besteden en hoef ik ’s avonds niet nog ook eens achter mijn laptop te kruipen.

 

Box

Met alle geluk van de wereld kan ik zeggen dat Beau ’s ochtends ook nog een uurtje in de box wil spelen. Super fijn, zo heb ik namelijk nog een uurtje extra om even mijn dingen te doen zonder dat ze het hele huis afbreekt.

 

 

Aanpassen

Zit een dag even niet mee? Stop met werken. Laat het even voor wat het is en stort je op andere dingen. Soms heb je gewoon van die dagen dat het allemaal even niet wil. Morgen weer een dag!

 

 

Werk jij vanuit huis? Heb jij nog goede tips die voor jou goed werken?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply