Getest

Test: drinkbekers

Zodra je kleintje groter wordt en minder de fles krijgt, wordt het tijd voor een drinkbeker. Maar er zijn zoveel soorten en maten, welke moet je nemen? Wij testten er drie voor jullie!

 

Voor deze test kocht ik drie verschillende drinkbekers (v.l.n.r): de Nuby Flip-it, Philips AVENT rietjesbeker en de tuitbeker van Hema.

 

Waar keken we allemaal naar?

Een van de belangrijkste dingen waar ik naar keek: anti-lek. Maar zijn ze dit ook daadwerkelijk? Eerlijk gezegd sta ik daar meestal nogal sceptisch tegenover. Hoe vaak komt het wel niet voor dat ze dan alsnog beginnen te lekken? Of in ieder geval, dat zou mij dan weer nét overkomen.

 

Verder vind ik het ook belangrijk dat de drinkbeker gewoon vaatwasser bestendig is. Dat kunnen ze dan ook alle drie. Ze zijn nu behoorlijk wat keren in de vaatwasser geweest en zijn nog mooi.

 

Heeft ie een goede grip? Zodat Beau hem goed vast kan houden en hem niet continu laat vallen. Dit hebben ze alle drie wel.

 

 

 

Aan de twee rietjesbekers is hier het nadeel geweest dat Beau er heel erg aan moest wennen. De beker van Nuby (middelste op bovenstaande foto) moet je op een bepaalde manier gebruiken, anders komt er niks uit. De drinkbeker van Avent moet je echt ‘krachtig’ zuigen. Wat heel erg wennen is als je een ‘normale’ fles gewend bent. Een voordeel van deze twee is dat ze wel allebei echt anti-lek zijn.

 

In gebruik springt toch wel de Nuby fles erboven uit. Deze vind ik het handigste vergeleken met de andere bekers.

De beker van de Hema heeft bij ons wel meerdere keren gelekt helaas.. Daarnaast is het altijd een gevecht om de dop eraf te krijgen zonder dat alles onder zit, wanneer er nog wat drinken in zit. Dit gaat echt verschrikkelijk lastig namelijk.

Met de dop van de Avent fles is het ook altijd even worstelen hoe hij open moet.

 

 

 

 

 

Welke drinkbeker vindt Beau het fijnste?

 

De aller belangrijkste vraag: naar welke drinkbeker gaat de voorkeur van Beau uit? Dat is toch wel de beker van tadatadaa.. Avent! Die beker neemt ze de hele kamer mee door en drinkt ze vrijwel altijd leeg als ik hem aan haar geef.

 

Welke drinkbeker is bij jullie thuis favoriet?

De drinkbekers zijn verkrijgbaar voor: Nuby €8,80 – Philips Avent €9,90 – Hema €5,-

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply