Femke Persoonlijk

School, werk en het moederschap. Hoe gaat het nu?

Het is weer even geleden dat ik een kleine update gaf. In mijn vorige persoonlijke blogpost vertelde ik dat ik opnieuw ging beginnen met mijn studie en een andere baan kreeg. Maar hoe gaat het nu?

Ik werk inmiddels al vier maanden bij mijn nieuwe werkgever en is er al weer een periode en tentamenweek voorbij.
Het werk is ontzettend leuk en zit daar helemaal op mijn plek. Het team is een ‘warm nest’ waarin ik terecht ben gekomen. Een hele fijne plek om zo mijn studie te kunnen herpakken. Al het goed is kan ik hier de komende twee jaar sowieso blijven. Dat bied voor nu even rust. Dat heb ik de afgelopen 1,5 jaar nog niet gehad!

 

Zo’n fijne plek is natuurlijk een goed begin om de studie langzaam op te pakken. Wat das dit wennen zeg.. Een periode duurt in totaal 10 weken, waarvan ik 7 weken elke donderdag les heb en dan tentamenweek. Na de eerste 5 lessen was ik pas gewend aan het idee school te combineren met werk. Veel te laat dus.. Daarnaast had ik dan ook nog eens Fay. Een vrouw kan twee dingen tegelijk maar niet drie. Heel nerveus ging ik dan ook mijn tentamenweek in. Maar ik kan nu met alle zekerheid zeggen dat ik alle toetsen heb gehaald! Hier was ik ontzettend blij mee. Tijdens die eerste weken ging ik me ook wel echt afvragen of ik het nog steeds zou kunnen, dat leren. Het combineren gaat goed, met een strakke planning.

 

Ik merkte in mijn tentamenweek dat ik mijn “oude” gewoonte van leren gewoon weer oppakte. Zo leer ik het makkelijkste tot diep in de nacht. Niet handig met een baby zou je denken. Nou met die van mij wel! Een korte nacht heb je dan zeker, maar hoe fijn is het om dan in de middag nog even een middagdutje te doen? Daar maakte ik dan ook echt de tijd voor wanneer Fay haar middagdutje deed. En blijkbaar werkt dat nog steeds.. Met een 8 in mijn zak ga ik nu de tweede periode in. Hopen dat deze net zo goed gaat als de eerste!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply