Recepten

Recept: Sushi

Sushi recept, zelf maken, norii, avocado, zalm, lief klein geluk

Sushi, iets wat ik nog niet zo lang voor mijn zwangerschap had ontdekt. Na mijn zwangerschap vond ik het echt heel vies! Iets waar je niet mee aan moest komen zetten. Opeens had ik al dagen had ik trek in Sushi. Hier in de buurt is geen sushi restaurant te bekennen. Daarom besloot ik om het zelf eens te gaan maken.

Zelf Sushi maken

Sushi bestellen hier in de buurt is gewoon ontzettend duur. De te dure kant-en-klare sushi van de supermarkt is niet te eten, daarnaast zitten er dan nog 10 sushi stukjes bij die ik niet lust of mag (anafylaxie). Dus waarom niet zelf aan de slag?

 

Sushi recept, zelf maken, norii, avocado, zalm, lief klein geluk

 

Hoewel ik dacht dat de eerste sushi rol volledig zou gaan mislukken, stond ik toch echt te kijken van het resultaat wat eruit kwam! Niet slecht voor een eerste keer, al zeg ik het zelf. Nadat de rollen volledig waren afgekoeld heb ik heerlijk genoten van mijn zelfgemaakte makirol met zalm en avocado!

 

Sushi recept, zelf maken, norii, avocado, zalm, lief klein geluk

Misschien is het niet de mooiste, netste of strakste maki rol die je ziet; maar he, ik heb het geprobeerd! Niet slecht voor een eerste keer al zeg ik het zelf, hihi.

Sushi met zalm en avocado

De bereidingstijd is ongeveer 1 uur. Dit zijn de ingrediënten voor 3 maki rollen.

Basis:

250 gram sushi rijst

3 eetlepels rijstazijn

2 theelepels suiker

1 theelepel zout

3 nori vellen

 

De vulling:

Gerookte zalm

Halve avocado

 

Benodigdheden: water, pan, sushi rol matje, scherp mes

 

Bereiding:

Kook de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm in een andere pan de rijstazijn, suiker en een theelepel zout en roer dit tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat het afkoelen.

Maki roll

Leg een nori vel met de glanzende kant naar beneden op het houten matje. Bedek ongeveer 2/3 van het nori vel, hou aan de bovenkant nog wel voldoende ruimte over om  met gekookte sushirijst en druk dit stevig aan. Verdeel hierover een reep gerookte zalm en avocado overdwars over de rijst. Rol met behulp van het matje, van onder naar boven, de nori vel strak op. Doe aan het uiteinde van het nori vel met een beetje water zodat het aan elkaar plakt en de rol zo dichtblijft zitten.

Snij de maki rol in ongeveer 6-8 stukjes. Tip: snijd met een schoon met, je kan deze onder de warme kraan houden om nog gemakkelijker te snijden.

 

Serveertip: serveer de sushi met wasabipasta, sojasaus en ingelegde gember.

 

Sushi recept, zelf maken, norii, avocado, zalm, lief klein geluk

 

Tips:

Bekleed het matje waarmee je de sushi rolt met huishoudfolie. Hierdoor plakt je rijst niet aan het matje, en kun je het gemakkelijk rollen.

Pak de rijst met vochtige handen op zodat het niet aan je handen plakt.

Snijd de sushi door met een schoon mes dat je even onder de warme kraan hebt gehouden.

Sushi hoef je niet per se met rauwe vis te maken. Je kunt ook omeletreepjes, komkommer, paprikareepjes en avocado gebruiken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply