Lifestyle Recepten

Recept: Pepernoten Tiramisu

Met pakjesavond op 5 december in het vooruitzicht, heb ik een verschrikkelijk lekker recept voor jullie!

Pepernoten Tiramisu voor 8 personen

Bereidingstijd zonder het opstijven: 35 minuten

Ingrediënten

1 zak pepernoten/kruidnoten
125 ml slagroom
75 g witte basterdsuiker
75 g bruine basterdsuiker
eieren
500 g mascarpone
5 el koffielikeur (of tia maria)
200 ml espresso of sterke koffie
1 el cacaopoeder

 

Pepernoten Tiramisu

 

Klop de slagroom met de witte basterdsuiker in een ruime kom bijna stijf met een mixer. Maak de mixer schoon. Splits de eieren, het eiwit heb je niet nodig. Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de bruine basterdsuiker in 5 minuten tot een romig mengsel. Meng tijdens het mixen de mascarpone in delen door het eidooiermengsel. Spatel daarna met de hand de slagroom er luchtig door.
Het kan ook gewoon zonder de likeur worden gemaakt. Roer de likeur door de espresso. Doe een aantal pepernoten in het bakje of glas (net waar je het in maakt) tot de bodem bedekt is. Besprenkel dit met de koffiemengsel tot de pepernoten goed nat zijn. Doe hier het mascarpone mengsel overheen tot je de pepernoten volledig hebt bedekt. Doe nogmaals pepernoten op het mengsel en bedek deze vervolgens weer met het mascarpone mengsel.

 

Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Neem de tiramisu kort voor het serveren uit de koelkast. Als laatste doe je de cacaopoeder in een zeefje en bestrooi je de tiramisu ermee. Je kan als decoratie hier ook nog verkruimelde pepernoten overheen doen of versnipperde chocolade stukjes. Ik heb ze met de kaasschaaf zo gekregen.

 

Persoonlijk vind ik het het aller lekkerste om het de volgende dag pas te serveren. Dit kan dus ook na minimaal twee uur.

 

 

Pepernoten Tiramisu

 

Wat vinden jullie van de pepernoten Tiramisu? Gaan jullie hem zelf ook uitproberen? 

 

Eet smakelijk!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Sandra
    24 november 2016 at 09:01

    Ziet er zo lekker uit Juul! Ga het snel maken 🙂

    • Reply
      Juul
      25 november 2016 at 20:38

      Het is zo makkelijk! Zeker de moeite waard. Laat je even weten wat je ervan vondt? Liefs

    Leave a Reply