Recepten

Recept: Chocoladefudgetaart

Hmm, vorige week ontving ik zes heerlijke chocolade repen van hands off my chocolat. Dat is natuurlijk geen straf! Ik ben groot fan van het chocoladefudgetaartje van de AH. Nu besloot ik zelf een heerlijke chocoladefudge taart te maken met karamel!

 

Benodigdheden

250 gram digestive koekjes

100 gram gezouten boter

200 gram (2 repen) hands off my chocolate caramel & seasalt

2 blikjes gecondenseerde melk

 

Karamel

Voor de karamel vulling moet je een blikje gecondenseerde melk 1,5 uur in een pan met kokend water leggen. Laat deze op een laag pitje staan met de deksel half open. Let er op dat het blikje gedurende de anderhalf uur onder water blijft! Dus vul het eventueel aan zo nodig.

Na anderhalf uur kun je het blikje uit het water half en laat hem even afkoelen.

 

 

Bodem

Maal 250 gram digestieve koekjes met een mixer of keukenmachine fijn. Smelt ondertussen 100 gram boter in een pannetje op laag vuur. Als de boter gesmolten is zet je het vuur uit en voeg je de vermalen koekjes hieraan toe. Hussel de boter en de koekkruimels goed door elkaar. Stort het mengsel in de bakvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

 

 

Doe de gecondenseerde melk in een steelpan zet dit op je kleinste pitje op laag vuur.

Breek de 200 gram chocolade in stukje en doe deze bij de gecondenseerde melk. Blijf roeren tot de chocolade hierin is gesmolten. Giet dit mengsel op de koek bodem.

 

 

Schep de karamel (gekookte gecondenseerde melk) uit het blikje in een bak. Breng de karamel op smaak met het zout. Roer het even goed door en schep vervolgens de karamel op de taartbodem. Strijk de bovenkant glad.

Schenk de fudgevulling op de karamellaag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en laat de chocoladefudgetaart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

 

Op deze foto zie je goed de lagen

 

Het resultaat was echt heerlijk.. Een echte aanrader voor de choco-holics onder ons! Het is een super simpel recept. Het enige waar je wat tijd voor moet uitnemen is de geconsenteerde melk karameliseren. De rest is zo gedaan.

 

Ga jij ook chocoladefudgetaart maken? Ik ben heel benieuwd naar jullie resultaten. Tag me vooral op social media mocht je hem posten! Vind ik super leuk om te zien 🙂

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Miriam
    3 maart 2017 at 17:36

    Hoe veel ml zit er in het blikje melk? En welke maat bakvorm heb je gebruikt?

    • Reply
      Juul
      3 maart 2017 at 17:38

      Oei, goede vraag. Het is een blikje van 397 gram. De bakvorm was 26 cm 🙂

  • Reply
    Miriam
    3 maart 2017 at 17:45

    Oh wat tof dat je zo snel reageert! Thanks

  • Reply
    Miriam
    3 maart 2017 at 17:50

    En dan het blikje half open of de deksel op de pan half open?

    • Reply
      Juul
      3 maart 2017 at 17:54

      Deksel van de pan halfopen! ? ben je hem nu aan het maken? 🙂

      • Reply
        Miriam
        3 maart 2017 at 17:57

        Haha ja

        • Reply
          Juul
          3 maart 2017 at 17:59

          Lekkerrr! Eetsmakelijk 🙂 mail maar een foto als je het leuk vindt of tag me op socialmedia, vind ik leuk!

    Leave a Reply