Lifestyle Recepten

Recept: carrot cake! ?

recept carrot cake

Dit is echt mijn ultieme favoriete gebakje! Laatst besloot ik zelf een Carrot Cake te maken en aangezien deze zoooo goed gelukt was, deel ik het recept met jullie!

 

 

 

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakvorm in met boter. Vervolgens doe je bakpapier in het blik. Smelt 3/4 van de boter in een pan op laag vuur. Rasp de peen alvast.

Meng de boter, geraspte peen, suiker, eieren en het zout met een mixer of garde in een kom. Zeef het bakmeel boven het ei-wortelmengsel en klop de kaneel erdoor. Roer de rozijnen erdoor en giet het beslag in de bakvorm. Je kan het recept ook zonder rozijnen maken, zoals ik heb gedaan. Dit vind ik persoonlijk veel lekkerder.
Bak het beslag in het midden van de oven in ca 45 minuten goudbruin gaar.

 

 

Test de gaarheid met een sateprikker (de prikker moet zonder beslag uit de cake komen). Haal de cake uit de oven en laat hem minstens 1 uur afkoelen.

 

Laat de rest van de boter zacht worden. Roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker door de boter met een mixer totdat er een glad glazuur onstaat.

Het glazuur

Haal de cake uit de bakvorm en lege deze op een schaal of snijplank. Ik had deze in de vorm van een rechthoek gesneden. Mijne komt uit een een cakeblik overigens. Ik heb hem daarna nog een keer in een ronde bakvorm van ca 36 cm gemaakt.

Strijk het glazuur met (bijvoorbeeld) een spatel over de cake. Laat het glazuur langs de rand druipen.

Zet de cake nog 15 minuten in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet helemaal hard).

Je kan ter decoratie wat pistache nootjes verpulveren en dit eroverheen strooien.

 


Gaan jullie het Carrot Cake recept uitproberen? Laat het hieronder weten in de reacties ?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply