Geen categorie

Recept: apple crumble

Apple Crumble recept

Oh wat hou ik van bakken én van apple crumble! Alweer een tijdje terug werden er van Honig pakjes apple crubmle verkocht. Deze zijn niet meer verkrijgbaar hier in de buurt. Gelukkig vond ik per toeval een super makkelijk recept wat er precies op lijkt!

 

Wat heb je nodig?

fave4 appels (goudrenetten)

fave100 gram bruine basterdsuiker

fave1 1/2 theelepel gemalen kaneel

fave50 gram bloem

faveZout

fave50 gr boter

fave1 eetlepel suiker

 

Je kan ook licht bruine of witte basterdsuiker gebruiken, dan krijgt de apple crumble een lichte kleur. In donker bruine basterd suiker zit karamel extract. 

Apple Crumble recept, Lief Klein Geluk, mama blog, mama bakt

 

Bereiden van de apple crumble

Snijd de geschilde appels in partjes en leg ze in een platte beboterde ovenschaal.

Sprenkel 2 eetlepels water en (ongeveer) 25 gram basterdsuiker over de appels. Verwarm de oven vast voor op 200 C.
Doe de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout in een mengkom. Snijd de boter in kleine stukjes en meng deze door het mengsel zodat er een grof kruimeldeeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de appels.

Bak de apple crumble in ongeveer 30 minuten goudbruin.

 

Ik heb zelf de dubbele hoeveelheid gebruikt voor de crumble, zo zat er een lekkere dikke laag op!

 

Serveertip

Bij het warme puntje apple crumble is het heerlijk om een bolletje vanille ijs en een bolletje slagroom te serveren. Zelf had ik daar nog wat cacaopoeder over gestrooid, jummmm!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply