Baby Verzorging

Poets tips voor baby’s en kinderen van de tandarts

Tandenpoets tips baby/dreumes

Laatst moesten we naar de tandarts. Voor Beau haar eerste keer en gezien het de laatste tijd drama is om tandjes te poetsen bij haar, vroeg ik wat tips aan onze tandarts. Vandaag deel ik tandenpoets tips voor kinderen met jullie!

 
 

Waarom vroeg beginnen met poetsen?

Waarom moet je nou vroeg beginnen met het poetsen van de tanden van je kindje? Omdat uit onderzoek van het ACTA (Academisch Centraal Tandheelkunde Amsterdam) is gebleken dat kinderen onder de 5 jaar gemiddeld 4 gaatjes hebben. Zodra het eerste streepje zichtbaar is in het mondje van je kind moet je beginnen met de mondverzorging. Als tanden en kiezen net doorbreken bij jonge kinderen zijn ze extra kwetsbaar. Het is dus heel belangrijk om deze te behandelen (poetsen) met een fluorhoudende tandpasta. Kinderen die van jongs af aan al suikerhoudende voeding krijgen zijn veel vatbaarder voor cariës (gaatjes).  Ook kan cariës ontstaan wanneer kinderen te lang flesvoeding krijgen.

 

Als een kind iets zoets heeft gegeten kan je gelijk daarna de tandenpoetsen, dit voorkomt bederf. Dit geldt niet wanneer je kindje iets zuur’s eet, dan kun je beter langer wachten.

 

 

Nuttige tips van de tandarts

Af en toe was het echt een drama hier in huis: tandenpoetsen. Toen we laatst voor de eerste keer naar de tandarts gingen met Beau kreeg ik heel wat nuttige tips van onze tandarts. Ze is ervaringsdeskundige met drie meiden thuis.

 

 

Tips van een tandarts

Electrisch poetsen

Niet toegeven als je kindjetegenstribbelt, gewoon door blijven gaan met poetsen

Je kindje op schoot nemen en eventueel de voetjes omlaag drukken met je knie

Vanaf 1 jaar mag je tandpasta met meer fluoride gaan gebruiken voor je kindje, maar niet meer als een half erwtje op de tandenborstel doen

Niet het mondje spoelen na het poetsen, zo kan de fluoride goed inwerken

Een tandenborstel met een leuk (bekend) figuurtje werken heel goed om het tandenpoetsen leuker te maken

 

Hebben jullie nog tandenpoets tips?

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kelly
    23 maart 2017 at 10:23

    Dat zijn best goede tips die je tandarts heeft meegegeven, Olivia is nog maar 9 maanden en vind het tandenpoetsen niet erg (wie weet dat dat nog gaat komen?) maar misschien dat je samen met Beau zou kunnen tandenpoetsen dat je bijvoorbeeld eerst zelf je ondertanden poetst en dan bij haar, en zo het hele gebit af. Wie weet met een leuk liedje erbij ofzo?

  • Leave a Reply