Juul Plog

Plog: Midweekje Texel

 1. Een nieuwe telefoon, een midweekje Texel, in de bakfiets en warme kersen pannenkoek!


Afgelopen week was ik samen met mijn moeder en Beau een midweekje naar Texel. Ondankt dat het maandags flink regende en verschrikkelijk koud was hebben we de rest van de week heel mooi weer gehad!

 

 

De zaterdag voordat we vertrokken wilde ik toch wel heel graag m’n abonnement verlengen. Zo gezegd, zo gedaan! Helaas bleek deze iPhone stuk te zijn en kwam ik daar op Texel pas achter. Gelukkig deden ze nier moeilijk en kreeg ik een nieuwe mee.

 

 

Maandag vertrokken we met de boot, super veel geluk want we stonden bijna helemaal vooraan!

 

 

Beau haar tweede tochtje op de Teso. Vorig jaar in m’n buik en dit jaar eruit!

 

 

Dit was de tafel in ons huisje, zo gaaf! Het was een kist waar je ook nog daadwerkelijk opberg ruimte in hebt. Als iemand weet waar deze te koop is: shoot! Ik wil hem!

 

 

Maandags waren we lekker Den Burg in geweest. Vanwege het slechte weer konden we mooi schuilen in alle winkels. Mama en ik hadden trek in een gebakje, die hadden we heerlijk meegenomen voor ’s avonds bij de koffie. Gewoon zomaar, omdat je van het leven moet genieten!

 

 

We waren heerlijk uiteten geweest in Dem Burg. Mama had saté en ik een carpaccio salade. Ja, Beau haar hoofd is veranderd in een bakje met bloemkool haha.

 

 

Dinsdags wilde mama graag een stukje gaan fietsen met de bakfiets naar het strand. Althans, ik mocht uiteraard fietsen met de hele roedel en zij op een gewone fiets ernaast. Er stond verschrikkelijk veel wind, die bakfiets was loodzwaar en we hadden wind tegen. Uiteindelijk hebben we onze rit daarom ook maar gestaakt… Was trouwens niet mijn idee, maar van m’n mama die niet eens met die bakfiets (met een draaicirkel van een vrachtwagen) door smalle obstakels moest manoeuvreren.

 

 

Vanaf woensdag hadden we heerlijk weer! De wind was gaan liggen en we konden zelfs zonder jas op pad!

 

Beau krijgt s ochtends altijd een lekker koekje. Gelukkig kijkt ze altijd zo blij, m’n kleine lachebekkie!

 

 

 

Donderdags waren we heerlijk gaan lunchen bij de Noordzee. Ik had een heerlijk broodje carpaccio en verse jus. Doordat er wel een windje stond en we ook nog een heel eind gingen lopen, was ik dus verbrand ondanks dat ik me had ingesmeerd.. Dat merkte ik ’s avonds pas, toen ik zat te rillen op de bank van de kou en m’n armen en hoofd verschrikkelijk aan het gloeien waren. Oeps..

 

 

Oké dit is echt de meest rare combi die ik ooit heb gegeten, maar zo lekker! We waren als afsluiter naar het Pannekoekhuus gegaan in de Cocksdorp. Eigenlijk wilde ik een pannenkoek appel nemen. Alleen ben ik daar allergisch voor.. Dat bedacht ik me iets te laat en ik had toen al zo’n zin in een zoete pannenkoek, dat ik uiteindelijk voor de pannenkoek met warme kersen en slagroom ben gegaan. Oh man, zooooo lekker! Echt een aanrader!

Beau heeft ook heerlijk genoten van haar pannenkoek. Het is echt een smulbekkie, hihi.

 

 

Tja en toen nog de laatste keer lunchen.. Wat hebben we genoten!

Ik kom echt al vanaf dat ik baby was op Texel. Vrienden van mijn ouders hadden daar een vakantie huis met zwembad. Echt super gaaf, daar ben ik zo vaak geweest als kind. Zoveel mooie herinneringen op dat eiland!

 

Komen jullie weleens op Texel?

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sandra
  31 mei 2016 at 06:04

  Leuke plog! Krijg meteen zin om naar Texel te gaan en ook aan te schuiven voor een lekkere carpaccio salade 🙂

 • Reply
  Diede
  31 mei 2016 at 07:03

  Wauw! Het is voor mij jaren geleden dat ik wel eens voor de voetbal op Texel was. Misschien toch maar eens een weekje plannen, t ziet er prachtig uit?

 • Leave a Reply