Baby Juul Lifestyle Mama Persoonlijk

Voor het eerst op de fiets!

Maandag was het eindelijk zover: ik ging voor het eerst op de fiets met Beau!

Voor het eerst op de fiets, lief klein geluk, mama fiets, mamafiets, fietsen met een kleintje,

Van mijn mama kreeg ik een maand nadat Beau was geboren een mama-fiets. Hoewel ik toen echt nog niet aan fietsen moest denken, was het natuurlijk een super mooi cadeau!

Beau is nu acht maanden en kan sinds een week echt stevig zelfstandig zitten, daarnaast was het super lekker weer maandag. Hoogtijd om voor de eerste keer te gaan fietsen met Beau!

Er wordt geadviseerd om pas met 10 maanden te gaan fietsen met je kleintje. Omdat vaak de nek nog niet stevig genoeg is om de ‘klappen’ van hobbels op te vangen.
Eerlijk gezegd vond ik het echt super spannend om voor het eerst te fietsen met Beau. Naast het feit dat ik al ruim een jaar niet had gefietst (volgens mij zat ik de laatste keer met m’n dronken kop op een fiets, moet je nagaan hoe lang dat geleden is), vond ik het ook wel heel spannend hoe Beau het zou vinden.
Ze vond het fietsen echt helemaal geweldig, ze heeft de hele weg haar handjes in de lucht gehouden en had een grote grijns op haar snoetje.
Voor het eerst op de fiets, lief klein geluk, mama fiets, mamafiets, fietsen met een kleintje,
Ik heb een fiets van Gazelle, het is het model Bloom met een zitje van Bobike.

Achterop zit alvast de bevestigingen voor het achterzitje. Deze heb ik er ook bij gekregen. Nu heb ik natuurlijk alleen een voorzitje nodig, dus het achterzitje ligt thuis.
Voor het eerst op de fiets, lief klein geluk, mama fiets, mamafiets, fietsen met een kleintje,
M’n conditie was alleen echt wel heel erg uh.. slecht.. Tijdens mijn zwangerschap heb ik niet kunnen fietsen omdat ik zo ziek was. In januari dit jaar lag ik in het ziekenhuis doordat ik doodziek was van de klierkoorts. Waar ik nog steeds heel erg veel last van heb. Het fietsen heeft er dan ook echt in gehakt. We hadden flinke wind tegen en dat voel je wel.

Hoewel ik wel heel veel wandel, is fietsen toch veel intensiever. Maar ik ga het zeker weer opbouwen. Vooral met het lekkere weer van de afgelopen dagen.
Hoe was jullie eerste keer fietsen met jullie kleintje?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ByLeen
  4 mei 2016 at 08:41

  Wat een mooie fiets heb je!!
  Heerlijk he fietsen!!
  Ik moet vaak fietsen om de kinderen naar school te brengen en dan zit de jongste (11 maanden) voorop
  Hij vind het helemaal geweldig en zit dan te zingen en te klappen ?

  • Reply
   Juul
   5 mei 2016 at 09:21

   Dankjewel! Hij fietst heerlijk. Ohhh wat leuk! Super schattig!

  Leave a Reply