Verzorging

Omgaan met een peuterpuber

Omgaan met een peuterpuber, Peuterpuber, mama blog, mama, lifestyle blog, lief klein geluk

Wanneer je door de stad loopt hoor je regelmatig wanhopige mama’s ‘stop’ of ‘hou op!’ gillen tegen hun peuter terror puber. Hoe ga ik om met die peuterpuberteit? Eigenlijk kan ik het je niet zeggen, maar ik heb wel een paar tips en leuke voorbeeld momentjes voor jullie.

Een opvoedgoeroe ben ik absoluut niet. Maar ik merk wel dat wanneer ik iets ‘uitprobeer’ bij Beau, dit meestal wel werkt. 

Nee is nee

Hou je bij je standpunt. Nee is nee en blijf dan ook nee. Zo geef je je grenzen duidelijk aan en op een gegeven moment zal het proberen hier over heen te blijven gaan, stoppen. Ga ook niet in discussie. Probeer een alternatief te bieden wanneer zij bijvoorbeeld roze wil en jij blauw.

 

Ritme

Ritme en regelmaat. Een cliché, maar ook dit is een gouden tip. Zo weet je kleintje wat hij of zij kan verwachten. Dit geeft toch een bepaalde rust.

 

Agenda bespreken

Oke, niet je hele agenda. Maar wat bij ons thuis heel goed helpt is: Beau vertellen wat we gaan doen. “Morgen gaan we naar de kindjes, maar nu eerst even slapen” – “Als we thuis zijn gaan we eten en dan kan je daarna lekker naar bed”. Dit zijn twee kleine voorbeelden, maar het helpt voor Beau heel erg om te weten wat er straks komt.

 

Wanneer je het even niet meer ziet zitten

Wanneer je als mama het echt even geen zin meer in hebt, probeer dan echt even tijd voor jezelf te nemen. Vraag of iemand op je kindje wil passen en ga wat leuks doen voor jezelf. Al is het op de bank ploffen met een filmpje. Even opladen.

Het is een fase. Ook zo’n cliché, maar het is zo waar! Het gaat allemaal weer voorbij en ongemerkt wordt het steeds iets gezelliger in huis.

 

Peuterpuber mama’s, hebben jullie nog tips? 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply