Juul Mama Persoonlijk

Mama timemanagement: schipperen tussen mama zijn en werken

Steeds vaker krijg ik de vraag waar ik als single mama de tijd vandaan haal om te bloggen en iets voor mezelf te doen. Nou eigenlijk is dat heel simpel..

Laat ik voorop stellen dat Beau voor alles gaat. Maar af en toe zijn er van die momenten dat ook ik even iets voor mezelf wil doen. Ik heb geen partner waar ik op terug kan vallen of even vragen of hij Beau even wil vermaken.

 

header_timemanagement

 

Ik heb heel veel geluk dat ik een kindje heb wat niet heel de dag om mijn aandacht vraagt. Beau is echt een super makkelijke baby. Ze vermaakt zichzelf prima in de box, op een kleed of in een loop autootje. Nu met de warme dagen leg ik haar ook vaak in het camping bedje buiten met wat speelgoed. Ze kan zichzelf dan super goed vermaken.

 

Geen dag is hetzelfde en de ene keer kan ik heel veel doen en de andere keer lukt me dat niet.

Er zijn dagen dat ze natuurlijk wel alle aandacht opeist. Dat zijn voornamelijk regeldagen (groeispeurtje) of wanneer ze zich niet zo lekker voelt. Die dagen zeg ik mijn afspraken af en krijgt ze alle aandacht.

Als ze zichzelf niet zo goed kan vermaken en ik moet echt iets afmaken, dan zet ik haar in de maxi-cosi of leg ik haar op een kleed en zet ik Nijntje op. Natuurlijk laat ik haar niet de hele dag door Nijntje kijken.

 

 

Als ik even de deur uit wil of ik moet echt even iets doen, is er altijd mijn mama of een vriendin die even wil oppassen.

Blogs plan ik in. Ik schrijf vaak vooruit zodat ik altijd een back-up heb. Het lukt niet altijd om een blog klaar te hebben staan. Vaak heb ik dan al een groot deel geschreven maar niet afgekregen. Dan moet ik ’s ochtends nog aan de slag ermee. Ondanks dat ik daar verschrikkelijk van kan balen, lukt het me vaak om deze toch voor 8.30 uur online te krijgen.

 

Als ik op pad ga gaat Beau vaak gewoon mee. Ze is gewoon zo makkelijk! Ook absoluut geen huilbaby, waar ik heel dankbaar voor ben.

 

Hoe doen jullie dat met een kleintje? Hebben jullie nog wel tijd voor jezelf?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply