Baby Verzorging

Kindival van VSM

Heb je een onrustige baby die moeite heeft met inslaap komen? Het verwerken van een volle en drukke dag? Of heeft je kindje last van darmkrampjes? Ik heb voor jullie een tip!

 

Beau is ’s avonds vaak heel onrustig wanneer ze naar bed moet. Ze kan heel erg gaan huilen en wil dan niet gaan slapen. Een tijdje terug had ik het hier over met Femke en kreeg ik de tip over Kindival tabletjes.

 

Het liefste geef je je kindje natuurlijk zo min mogelijk ‘troep’ en dergelijke. Helaas was het echt geen harden meer met Beau en werd ik letterlijk gek van haar. Lees: gillen, schreeuwen en huilen. Alles geprobeerd, van om de vijf minuten kijken zonder wat te zeggen tot een uur tot 1,5 uur te laten huilen. Het was zo zielig want je zag gewoon hoé moe ze was en dat ze zelf ook niet wist wat ze met zichzelf aan moest.

 

Toen Femke vertelde over die tabletjes heb ik ze vrijwel gelijk gehaald. Ik kon alleen maar denken “niet geschoten is altijd mis”.

Die middag gaf ik Beau haar eerste tabletje voor haar middag dutje. Dit was tot toen elke dag een drama. Het werd steeds later voordat ze wilde gaan slapen en tot slot zelfs vaak 16.00 uur.. Dan kun je al wel een beetje in denken hoe de avonden gingen..

 

kindival, vsm, homeopathisch, darmkrampjes, onrust, onrustige baby, liefkleingeluk

 

Ik had het tabletje om 12 uur gegeven geloof ik en 12.30 sliep mevrouw. Geen kik gegeven, niet gehuild niks! Ik was verbijsterd.. Eigenlijk dacht ik dat het eerder een placebo-effect/toevalstreffer was. Maar niets was minder waar! ’s Avonds had ik haar om 18.30  een tabletje. In de bijsluiter staat dat het een halfuur inwerk tijd nodig heeft. En verdomd.. Ik legde Beau om 18.50 in bed. Voelde het drama al helemaal aankomen.. 19.00 uur hoorde ik nog niks, en jawel: ze sliep!

Ik had het gevoel alsof ik de loterij had gewonnen. Doordat ik zelf zo oververmoeid was en dan ook nog een kleintje had die zo verschrikkelijk verdrietig en onrustig is, werkt echt niet mee.

 

Er zit o.a. zincum valerianicum in (dit is zink valeriaan). Valeriaan is een kruidenmiddel wat rust geeft (bron) en kan ook slaapopwekkend werken. Het werkt ook goed tegen darmkrampjes. De zink versterkt namelijk de werking van de valeriaan en heeft een ontkrampende werking.

 

Het helpt kleintjes rustiger te worden na een dag vol drukte en indrukken. Kindival neemt deze onrust weg.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply