Oei de groei

Waarom kinderdagverblijf en geen gastouder?

Beau is nu een week begonnen bij de kinderopvang. Wat een onwijs spannende week was het! Maar waarom koos ik voor een kinderdagverblijf en niet voor een gastouder? Vandaag vertel ik jullie er meer over.

Waarom ik toch niet voor een gastouder koos

De gastouder die ik had willen ‘nemen’ stopte met haar werk als gastouder en zo stond ik opeens voor een keuze. Wat te doen? Een andere gastouder zoeken of toch een kinderdagverblijf? Met een gastouder is het natuurlijk wat flexibeler en zou je eventueel ook in de weekenden of overnachten kunnen regelen. Dit kan op een kinderdagverblijf niet, maar dit is eigenlijk een extra optie die ik persoonlijk niet zo snel nodig zal hebben. Maar voor ouders met nachtdiensten is dit natuurlijk een uitkomst!

 

Kinderdagverblijf

Een tijdje terug wist ik het zeker: ik wilde Beau inschrijven bij een gastouder. Geen kinderdagverblijf want ik wilde zo graag het persoonlijke contact met de gastouder, de rust en het ritme van thuis hebben. Na veel wikken en wegen heb ik toch een kennismakingsgesprek hier in de buurt aangevraagd bij een kinderdagverblijf. Ik had daar een super leuk gesprek met de vestigingsmanager waarna ik om was. Ik kreeg een kijkje in meerdere groepen en mijn gevoel zei dat het goed zat.

 

De groepen zijn klein (max 12 kindjes) en er staan per groep twee leidsters. Na een enorme vragenlijst en een hele uitleg over het ritme thuis, was het zover: Beau mocht een dagje proefdraaien. Ik merk aan Beau dat ze ook heel erg behoefte heeft aan contact met andere kindjes. Ze is super sociaal en zwaait het liefst de hele dag naar iedereen. Ik denk dat het niet alleen voor mij, maar vooral voor Beau op sociaal gebied en voor haar cognitieve vaardigheden echt een hele goede stap is geweest. Ze leert snel, daarom ben ik heel nieuwsgierig wat ze binnen no-time bijgeleerd zal hebben.

 

De proefdag

De proefdraai dag ging Beau heel goed af. Niet dat ik anders had verwacht overigens. Toch vond mama het een beetje heel erg spannend. Beau startte op vrij korte termijn. Gelukkig was dat geen probleem bij de opvang.

 

Werken met een kleintje thuis wordt met de dag lastiger en dat heeft zo z’n nadelen. Vooral nu Lief Klein Geluk m’n bedrijf is heb ik gewoon de vrijheid en vooral tijd nodig om te werken.

 

 

Gaat jullie kindje naar een kinderdagverblijf of gastouder? Hebben jullie hier bewust voor gekozen of toch vanwege het prijskaartje?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply