Baby Mama Verzorging

Help: mijn kind is verkouden

kind verkouden tips

 

De verkoudheid en griep is flink toegeslagen in Nederland. Je hoort iedereen om je heen snotteren. Is je baby of kindje verkouden? Meestal gaat dat vanzelf weer over gelukkig. Hoewel het heel vervelend kan zijn heb ik 7 tips waarmee jullie het leed een stuk kunnen verzachten bij jullie kleintje!

 

Recht op liggen

Beau was vorige week heel erg verkouden en hartstikke ziek. Door de verkoudheid was ze heel erg benauwd en dan is het natuurlijk niet fijn als je plat in bed moet liggen. Je leest veel als tip dat je het bedje schuin moet zetten op bijvoorbeeld bakstenen. Ik vond het teveel gedoe en daarnaast kreeg ik met mijn gebroken pols dat bedje onmogelijk opgetild.

Beau ligt graag in haar voedingskussen te slapen. Hier heb ik haar schuin/rechtop in gezet zodat ze niet plat zou liggen. Beau heeft ondanks de verkoudheid toch goed kunnen slapen daardoor.

 

LUUF

Een van de remedies die mijn mama al gebruikte toen ik nog baby was. LUUF is net zoiets als Dampo. Je smeert het op de borst van je kindje welke daardoor vrijer kan ademen. Pas wel op dat je je handen goed wast daarna want als je het in je ogen krijgt is dat echt niet fijn!

 

baby kind verkouden, luuf

 

Neuspipet

Met een neuspipetje kun je de verstopping in de neus van je kleintje verminderen. Je moet het pipetje wel in knijpen voor je deze in de neus aanbrengt, anders blaas je alles erin.

 

Vaseline

Zelf als ik verkouden ben, wordt de huid rond mijn neus helemaal schraal en mijn lippen heel droog. Dat vind ik zelf echt niet fijn en ik kan me dus voorstellen dat zo’n kleintje dat ook niet vindt. Zelf smeer ik daarom het neusje en de lipjes voor ieder slaapje even in met wat vaseline.

 

Neusspray

Neusspray met zoutoplossing kan de klachten verminderen. De zoutoplossing verdunt het slijm in de neus waardoor je kindje beter kan ademen. Pas wel op dat je het hoofd van je kindje niet te ver naar achteren houdt, want dan loopt het gelijk de keel in.

 

Paracetemol

Voelt uw kind zich erg ziek? Heeft het pijn? Of drinkt het slecht? Dan kunt u paracetamol geven. Na een halfuur gaat het dan vaak wat beter. Dat komt doordat paracetamol de pijn wegneemt.
Met paracetamol gaat meestal ook de koorts omlaag. Gaat de koorts bij uw kind niet omlaag? Dat kan en is niet erg. U geeft paracetamol alleen om de pijn weg te nemen en niet om de koorts te verlagen.

 

In bad

Beau vindt het heerlijk om in bad te gaan. Het helpt echt heel goed om je kindje te laten ‘stomen’ in bad wanneer deze verkouden is. Ik had zelf bij Etos eucalyptus bad olie gekocht. Door de sterke geur kan je weer wat vrijer ademen. In de badolie van Etos zit geen mint, dit schijnt niet goed te zijn voor jonge kinderen.

 

Mocht je geen bad hebben kun je ook de douche goed warm (niet heet natuurlijk) zetten met de douchekop op de muur. Laat ondertussen je kindje een kwartier in de douche spelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply