Baby Het kamertje van

Het kamertje van de zwangere Vera

In de rubriek ‘Het kamertje van..’ geeft elke week een andere mama een kijkje in de babykamer van hun kleintje. Deze week de babykamer van de zwangere Vera!


line

Vera over het kamertje:

 

Toen ik in verwachting raakte zaten wij midden in onze verhuizing en verbouwing. Zo kon eigenlijk ook meteen begonnen worden aan de babykamer en hoefde er niet eerst een kamer leeggemaakt worden.

 

 

In ons oude huis hadden we een ladekast van Ikea op de slaapkamer staan waar de tv op stond. In ons nieuw huis paste deze alleen niet meer op de slaapkamer. Een prima kast als commode, alleen zaten er verchroomde landelijke grepen op waar ik op uitgekeken was.

 

 

Via een kennis die zelf leren tassen maakt heb ik stoere bruin leren grepen laten maken en zo werden de verchroomde grepen vervangen voor stoere leren grepen. Meteen een heel andere kast. Ook deden wij dit met de kledingkast die we nog hadden van ons oude huis. Nu moest er alleen nog een bedje komen.

 

 

Altijd had ik in m’n hoofd dat ik een retrobedje met schuine pootjes wilde hebben. Nu is zo’n bedje een echte eyecatcher en aangezien ik de lerengrepen al een eyecatcher opzich vond besloot ik toch voor het allersimpelste spijlenbedje van Ikea te gaan. Hier heb ik dan ook geen moment spijt van gehad.

Al vroeg in de zwangerschap kwamen wij erachter dat wij een jongetje verwachten. Met 15 weken zwangerschap zat er dan ook al een mintgroen kleurtje op de muren. Ik had altijd al in m’n hoofd dat de babykamer een lief, kleurrijk maar toch ook rustig kamertje moest worden. Een kinderkamertje wat allemaal niet teveel op elkaar is afgestemd.

Momenteel zie je veel monochrome kamertjes maar zelf vind ik dat voor een baby niet zo leuk. Ik vind het belangrijk dat het een kinderkamertje is waar straks zijn eigen persoonlijke voorkeuren aan toegevoegd kunnen worden. Is hij later bijvoorbeeld gek op dikkie dik, die knal oranje is, dan kan en mag dat er ook gewoon bij. Over dikkie dik gesproken.. Zelf ben ik gek op poezen en wij hebben er zelf twee.

 

 

Via internet kwam ik een hele leuke poezenlamp tegen op een Franse website. Dankzij een vriendinnetje die in Frankrijk woont kon ik gemakkelijk aan dit lampje komen. Liep ik eens met m’n moeder in de Ikea, zagen we een grappig poezenkussen voor drie euro die mee naar huis ging. Kocht en kreeg ik allemaal kleding waar poezen op staan en zo ontstond een beetje het idee om de babykamer thema poes te geven. Overal zijn dus poezen terug te vinden in het kamertje terwijl het niet meteen opvalt.
De slinger boven het bedje haakte ik zelf in vrolijke kleurtjes die je ook weer terug ziet komen in de rest van het kamertje.

 

 

Op de muur waar het raam invalt plakte ik de bekende triangle muurstickertjes en werden er gordijntjes opgehangen voor wat extra aankleding en warmte in het kamertje. Het treintje kreeg ik van een vriendin die hem zelf helemaal heeft opgepimpt. In de rotanstoel naast het bedje kunnen straks hoop ik een hoop leuke boekjes gelezen worden voor het slapen gaan.

 

 

In het veilingkistje worden al wat boekjes verzameld en staan wat leuke spulletjes die we al van mensen gekregen hebben. Iedere dag loop ik wel even het kamertje in, nog ongeveer 5 weekjes geduld en dan mag het kamertje gebruikt worden!

Volgen jullie Vera al op instagram?

line

 

Jullie babykamer delen op Lief Klein Geluk?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Diede
  23 juni 2016 at 05:55

  ?? kan niet wachten tot ons kleine neefje er is!

 • Reply
  Sandra
  23 juni 2016 at 17:30

  Wat een mooi kamertje! Heel leuk bedacht met die leren handvaten 🙂

 • Leave a Reply