Femke Heftig verhaal

Ieder huisje heeft zijn kruisje

‘Ieder huisje heeft zijn kruisje’ is iets wat ik steeds vaker te horen krijg. Het afgelopen jaar heb ik mijn verhaal meerdere keren moeten vertellen. Nog steeds verbaas ik mensen als ik vertel over mijn draak die zich 28 weken wist te verstoppen. Wanneer ik dit vertel kan het twee kanten op gaan; of ze staan met open mond te kijken of er komt een eigen verhaal naar voren. Iets waarvan mijn mond van open gaat staan.

 

Van moeders die hetzelfde hebben meegemaakt en plots zwanger zijn tot moeders die vier jaar moeite moeten doen om zwanger te worden, vrouwen die in een depressie zijn geraakt, kindjes die een genetische afwijking hebben of moeders die tijdens/na de zwangerschap hun baan verloren. Al die verhalen heb ik gehoord en elke keer weer raakt het me.

Door open te zijn over mijn verhaal heb ik niet alleen een nieuwe beste vriendin gekregen, maar ook anderen contacten eraan over gehouden die stiekem steeds meer voor mij gaan betekenen. Ik deel mijn verhaal niet om medelijden te krijgen, maar juist om anderen er bewust ervan te laten zijn wat dit met iemand kan doen. Laten zien dat het ook goed kan gaan en hoe je uiteindelijk toch je doel bereikt.

 

Het internet is iets moois, je kan er heel gemakkelijk een aantal woorden neer zetten en je hebt zo een heel verhaal. Mensen lezen het, vinden er altijd iets van en kunnen eventueel reageren. Wij, Juliette en Femke, hebben deze stap ook gemaakt. Wij hebben ons verhaal gedeeld. Beide verhalen zijn verschillend, en toch hebben ze overeenkomsten. Door het via internet te delen ondersteunen wij elkaar in moeilijke, zware periodes. We delen ons blijdschap in de leuke periodes. En dat allemaal omdat we beide ooit de stap hebben gemaakt om ons verhaal online te gooien. Door open te zijn over onze verhalen proberen wij zo’n eerlijk mogelijk beeld te geven aan jullie als lezers.

 

Die mogelijkheid heb jij nu ook. Elke vrijdag plaatsen wij een nieuwe blogpost in de rubriek “heftig”. Hierin kun jij jou persoonlijke verhaal vertellen. Of je het wil gebruiken om van je af te schrijven of juist om je verhaal te delen en anderen ervan bewust wil maken, die keus is aan jou. Wij bieden de mogelijkheid.

 

Je kan een mailtje sturen naar info@liefkleingeluk.nl voor eventuele vragen!

 

Omdat we zelf weten hoe het is om je opeens zo kwetsbaar open te stellen zullen wij vertrouwd met de informatie omgaan.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply