Hotspot

Hotspot: Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland, Enkhuizen, Grootebroek, Lifestyle blog, mama blog, Fotografie Noord-holland

Een echte aanrader als je een dagje eropuit wilt met de kids deze zomer: Sprookjeswonderland! Van speeltuin tot theatervoorstellingen en van geitenboerderij tot lieveheersbeestbootjes en natuurlijk het treintje. Een leuk dagje uit is gegarandeerd!

 

Sprookjes Wonderland Enkhuizen

Zelf vind ik het echt heerlijk om met Beau op stap te gaan. Bij ons om de hoek bevindt zich Sprookjes Wonderland. Een hele beleving voor een klein meisje om daar rond te lopen. Het rijden in de autootjes en het zelf mogen besturen daarvan is natuurlijk helemaal een groot feest – gelukkig bestuurd ze hem natuurlijk niet echt.

Ook zijn er voorstellingen te vinden en is er een sprookjesbos met bewegende poppen van bekende sprookjes zoals bijvoorbeeld Sneeuwwitje.

 

 

De Hekspeditie schijnt ook erg leuk te zijn, hier durf ik alleen nog niet in met Beau omdat ik bang ben dat ze het eng zal vinden..

 

 

Vliegen op de rug van Dombo

Er is een hele grote speeltuin waar je kan schommelen op de rug van Dombo of rondjes draaien in een theekopje. Glijbanen zijn er ook in alle formaten en voor de echte avonturiers zijn er in de bosjes klim paaltjes en een kraaiennest (schommel).

Aan iedereen is gedacht en zo is er bankje voor papa en mama aanwezig. Een hele hoge glijbaan voor de wat oudere kindjes en een schommel met zitje voor de aller kleinste.

 

 

 

Betaalbaar

De entreeprijs hebben ze zo laag mogelijk gehouden. Zo ben je voor ongeveer tien euro binnen en kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen. Parkeren is ook gratis op de parkeerplaats van Sprookjeswonderland Enkhuizen. Een kopje koffie hebben ze en die is ondanks de lage prijs echt boven verwachting al zeg ik het zelf!

 

 

Ontdekken

Overal is wat te zien en te ontdekken. Zo vind je vlakbij de geitenboerderij de werkplaats van Giopetto, de papa van Pinokkio en zie je hoe Pinokkio tot leven komt. Je kunt knuffelen en aaien met de geitjes, ezeltjes zien en papegaaien bewonderen. Met het treintje kun je een ritje maken door het park.

 

Ze vond het zo leuk dat ik een foto maakte, ha ha

 

De grote reus wakker maken

Ik heb een seizoenskaart gekocht. Daardoor zijn wij elke week wel even op ontdekkingstocht in het kabouterdorp of proberen we de grote reus wakker te maken door aan zijn grote teen te wiebelen. Als je zelf van plan bent om een kijkje te komen nemen raad ik je wel aan om even op de site (idiom site) te kijken of ze wel open zijn! In oktober sluit het bos namelijk. Dan wordt alles omgetoverd tot een winter sprookje en openen ze weer in december.

 

 

 

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden zullen we maar als verklaring geven dat er meer foto’s in dit artikel staan dan tekst haha 🙂

Zijn jullie wel eens in Sprookjes Wonderland geweest?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply