Baby Babykamer Het kamertje van Living

Het kamertje van: Danie

In de rubriek ‘Het kamertje van..’ geeft elke week een andere mama een kijkje in de babykamer van hun kleintje. Deze week de babykamer van Melanie haar dochtertje Danie!

babykamer, kinderkamer, kamertje van, liefkleingeluk, lief klein geluk, Jollein, Petit Amelie, pip studio, Danie, Melanie, dinsey

 

Melanie over het kamertje van Danie

Omdat ik super super nieuwsgierig ben (in alles) zijn we met 14 weken zwangerschap naar een speciale kliniek gegaan voor een geslachtsbepalende echo. Ik wilde weten of ik op een roze of blauwe wolk zou gaan zweven. Ik had geen voorkeur maar mijn voorgevoel zei wel dat er een klein meisje in mij groeide.

De naam Danie hadden Mike en ik al verzonnen voor ik überhaupt zwanger was, we waren het beide eens met elkaar, wat al vrij uniek is. Een eventuele jongensnaam hadden wij ook nog niet echt.

 

babykamer, kinderkamer, kamertje van, liefkleingeluk, lief klein geluk, Jollein, Petit Amelie, pip studio, Danie, Melanie, dinsey
 
Mijn vermoeden werd bevestigd. Op donderdagmiddag kregen wij te horen dat het een meisje was. En laat Alkmaar nou een donderdag koopavond hebben! De roze jurkjes, kantjes en roezels werden meteen aangeschaft.
Het kamertje wilde ik echt meisjesachtig en roze maar niet als in zuurstok. Dus de muren kregen een mooie zachte oudroze teint en voor het behang koos ik Pip. Een lief klein zoet bloemetje.

 

babykamer, kinderkamer, kamertje van, liefkleingeluk, lief klein geluk, Jollein, Petit Amelie, pip studio, Danie, Melanie, dinsey
  
De meubels wilde ik klassiek. Mike en ik hebben veel uren online en in winkels doorgebracht. Uiteindelijk vond ik de perfecte commode (met wandplank) en bijbehorende kledingkast in een kleine woonwinkel in een dorp in Friesland. (Weet echt niet meer welke hihi) we hebben het ook laten bezorgen.

 

babykamer, kinderkamer, kamertje van, liefkleingeluk, lief klein geluk, Jollein, Petit Amelie, pip studio, Danie, Melanie, dinsey
  
De mooie kanten gordijntjes, schapenvachtje, rieten stoeltje, mandjes zijn van Ikea.
Het hemeltje en schilderijtje boven het ledikantje zijn van Petite Amelie. Een erg leuke online winkel met mooie baby en kinderkamer accessoires/meubels.
Verder kozen wij voor beddengoed, aankleedkussen en boxkleed voor Jollein. De mooie roze kabelpatroon passen precies in de style van Danie haar kamertje.

 

babykamer, kinderkamer, kamertje van, liefkleingeluk, lief klein geluk, Jollein, Petit Amelie, pip studio, Danie, Melanie, dinsey
  
Als klein detail die niet missen kon zijn er wat Disney knuffels te vinden. Danie is afgelopen december met mij naar Disneyland parijs geweest en toen is haar kleine verzameling ook alweer iets meer aangevuld.
Als finishing touch uiteraard een kroonluchter!

Danie is nu 1,5 jaar en ik ben nog steeds trots op haar mooie kamertje !

 

Wat vinden jullie van de het mooie kamertje van Danie? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply