Heftig verhaal Mama

Heftig: Louise had een postnatale depressie

Net voordat Louise moest bevallen verdween de hartslag van haar dochtertje, kwam terug en verdween weer..

line

Lieve Juliette vroeg mij al een aantal weken geleden of ik mijn verhaal wilde delen in een blog. Na lang twijfelen, bang om dat doosje weer open te maken heb ik toch besloten dat nog één keer te doen..

 

Heftig: Lousise had een postnatale depressie, postnatale depressie, lief klein geluk, persoonlijk verhaal, Louise, zwanger, mamablog

 

We waren nog maar net getrouwd. Al ver voordat we getrouwd waren hadden we het al vaak over de grote kinderwens die we samen hadden.

We konden ons geluk dan ook niet op toen we heel snel na de bruiloft een positieve test in handen hadden. Wat waren we gelukkig en dankbaar! Het was waar we mochten een kindje verwachten.

Buiten het vreselijke misselijk zijn na voelde ik me goed. De 20 weken echo zag er goed uit en we mochten eindelijk geloven dat zoals het eruit zag, we een gezond kindje mochten krijgen.

 

Totdat ik bij 25 weken s’avonds opstond om naar bed te gaan, ik nog even ging plassen, toen ik daar een hele erge bloeding kreeg. De verloskundige kwam en bereidde ons voor dat het wel eens heel goed fout kon zijn. We moesten met spoed naar het ziekenhuis en zij ging mee.

Na een hoop onderzoeken kregen we te horen dat ons meisje, want we wisten inmiddels wat het was, nog leefde. Alleen ze reageerde bijna niet op de echo’s, lag heel stil. We moesten ons voorbereiden dat ze wel is heel snel geboren zou kunnen worden.

 

De laatste weken van mijn zwangerschap zat ik dagelijks in het ziekenhuis voor echo’s en scans.

 

Ik zal de woorden van de gynaecoloog nooit vergeten; ‘we zijn blij voor elke dag dat ze nu nog blijft zitten’. Hij schreef me absolute rust voor, vanaf dat moment werd alles anders. Ik was bang, heel bang. Gelukkig bleef ze zitten, week na week. Bij terugkomst in het ziekenhuis was ze rustig. Te rustig. Er waren soms wel bijna drie dagen dat ik haar niet voelde maar ze groeide goed op lijn en haar hartje was ook goed.

 

Heftig: Lousise had een postnatale depressie, postnatale depressie, lief klein geluk, persoonlijk verhaal, Louise, zwanger, mamablog

 

Bij 30 weken mocht ik weer voorzichtig proberen te genieten. De spulletjes waren gekocht. Ons meisje kon komen. Maar daar dacht ze anders over, de laatste weken van mijn zwangerschap zat ik dagelijks in het ziekenhuis voor echo’s en scans.

 

Mijn meisje haar hartslag verdween..

 

Tot 25 februari s’nachts mijn bevalling begon. Iedereen had me erover verteld, maar ik was nuchter en wist niet wat me te wachten stond en liet alles over me heenkomen. De bevalling duurde 19 uur. Het ging goed, maar het eindigde vreselijk. Mijn meisje haar hartslag verdween.. Kwam terug.. En verdween weer en kwam niet meer terug.. Ze moest er uit het was nu of anders misschien goed mis.. Er werd op een knop gedrukt. Ineens stond de kamer vol met mensen.

De verloskundige en naast me de kraamverpleegster van het ziekenhuis sprongen op mijn buik om haar eruit te duwen. Ik moest nog één keer alles geven. Daar was ze, Éliane. Ze werd op mijn buik gelegd. Maar deed niks. Voordat ik het besefte was ze weg. Mark was weg. Ik lag daar alleen met een verloskundige en ze kon niks zeggen. Ik hoorde ze bezig in de kamer ernaast maar hoorde Éliane nog steeds niet huilen ik raakte in paniek. Kon wel gillen, schreeuwen alles tegelijk. Maar ik klapte dicht. Helemaal..

 

UPDATE: wegens persoonlijke omstandigheden (niets ernstigs) is het Louise nog niet gelukt het volgende deel te mailen. Deze zal zo snel mogelijk komen. 

line

Volgen jullie Louise al op instagram?

Heb jij ook een heftig verhaal meegemaakt wat je durft te delen? Stuur dan een mailtje naar: info@liefkleingeluk.nl

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Annebeth
  7 juni 2016 at 22:33

  Ik ben erg benieuwd naar het vervolg….

  • Reply
   Juul
   8 juni 2016 at 06:12

   Komt eraan 🙂

 • Reply
  Naomi
  11 juni 2016 at 17:44

  Wanneer komt deel twee?

  • Reply
   Juul
   11 juni 2016 at 20:06

   Deel twee heb ik zelf ook nog niet ontvangen. Ik hoop zo snel mogelijk 🙂

 • Reply
  Heftig: Louise had een postnatale depressie deel II | Lief Klein Geluk | liefkleingeluk.nl
  4 juli 2016 at 05:00

  […] deel I van Louise haar verhaal konden jullie lezen dat de hartslag van Louise haar dochtertje net voor de […]

 • Reply
  Heftig: Louise had een postnatale depressie deel III | Lief Klein Geluk | liefkleingeluk.nl
  5 juli 2016 at 05:02

  […] In deel I en deel II konden jullie lezen dat de hartslag van Louise haar dochtertje net voor de geboorte verdween, weer terug kwam en weer verdween.. Deel III is het laatste deel van haar verhaal. […]

 • Leave a Reply