Baby Juul Persoonlijk

Geboortekaartje van Beau

Het geboortekaartje van Beau is iets waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben! De binnenkant heb ik zelf vormgegeven…

Geboortekaartjes heb je in alle soorten en maten. Ik vond het zo moeilijk kiezen tussen de miljoenen kaartjes die er zijn. Weken lang heb ik op internet gekeken of ik iets tegen kwam wat ik ook echt leuk vond. Wat ik wel zeker wist was dat ik een klassiek geboortekaartje wilde. Een super modern kaartje met felle kleuren past gewoon niet bij me.

In totaal heb ik meer dan 12 boeken met geboortekaartjes bij de drukker doorgenomen. Daar zaten wel leuke kaartjes bij, maar het was het net niet. Op een avond kwam ik dit kaartje tegen en wist gelijk ‘dit is hem!‘.

 

geboortekaartje, geboorte kaartje, Beau, lief klein geluk, liefkleingeluknl, liefkleingeluk.nl

 

Opslag was ik verliefd op dit kaartje. De twee baby voetjes op de voorkant met het roze strikje, het was gewoon het perfecte geboortekaartje voor het krummeltje in mijn buik!

Alleen was er één puntje.. de lettertypes die ze aanboden op de site (idiom site) vond ik helemaal niet mooi. Mijn zoektocht naar andere site’s die dit kaartje aanboden strandde met het zelfde eindpunt: lettertypes die ik niet mooi vond.

Uiteindelijk ben ik naar een drukkerij bij ons in de buurt gegaan. Samen met mijn moeder en een vrouw van de drukkerij hebben we alle boeken die zij hadden (een stuk of 24?) doorgenomen. Maar precies dit kaartje hadden zij niet.

 

geboortekaartje, geboorte kaartje, Beau, lief klein geluk, liefkleingeluknl, liefkleingeluk.nl

Er was nog één boek over wat we door moesten nemen. En natuurlijk je raad het al op pagina 75 van dit boek stond het kaartje!

Het geboortekaartje is iets wat je absoluut niet moet vergeten te regelen tijdens je zwangerschap. Bij de uitgeverij waar ik ze heb besteld was dit minimaal 4 weken van tevoren. Door de zoektocht waren we ondertussen 3 weken voor mijn uitgerekende datum.

Alleen was ik even vergeten te vragen of ik mijn eigen tekst ontwerp kon aanleveren. De vrouw die ons hielp had totaal geen verstand van zaken helaas. Gelukkig is het me wel gelukt om dit voor elkaar te krijgen.

 

geboortekaartje, geboorte kaartje, Beau, lief klein geluk, liefkleingeluknl, liefkleingeluk.nl

 

De binnenkant heb ik dus zelf ontworpen. Ik heb voor het logo van Lief Klein Geluk hetzelfde lettertype gebruikt als voor ‘Beau’ op het kaartje. Voor de geboortedatum, gewicht en tijd ook dit lettertype gebruikt. De rest van de tekst (ook mijn naam en adres – welke ik onherkenbaar heb gemaakt) heb ik heel neutraal gehouden. Anders vond ik het te veel van het goede worden.

 

geboortekaartje, geboorte kaartje, Beau, lief klein geluk, liefkleingeluknl, liefkleingeluk.nl

 

De tekst ‘trots voldaan en blij, de wereld heeft er een mooi meisje bij‘ kwam ik tegen op internet. Dit vond ik zo’n schattig en mooi tekstje. Ik wilde verder ook niet teveel onzin op het kaartje hebben staan. Aan de linker binnenkant heb ik de tekst ‘roze muisjes komen eten? Laat het mama even weten’.

 

geboortekaartje, geboorte kaartje, Beau, lief klein geluk, liefkleingeluknl, liefkleingeluk.nlgeboortekaartje, geboorte kaartje, Beau, lief klein geluk, liefkleingeluknl, liefkleingeluk.nl
 

Verder waren zowel het kaartje als de envelop van super mooie en goede kwaliteit. Beide zijn gemaakt van dikker papier. Het kaartje en de envelop hebben een beide een soort van gescheurde rand. Heel miniem.

Wat ik ook zo mooi vind is dat de voetjes op het kaartje hoog glans zijn afgewerkt.

 

Vinden jullie ook dat er zoveel keuze is? Ik ben benieuwd wat jullie vinden van Beau haar kaartje.

juul

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sandra
    11 april 2016 at 18:37

    Heel mooi kaartje! Had hem zo zelf ook uit kunnen kiezen 🙂 lief en stijlvol.

  • Leave a Reply