Baby Voeding

Galia meloen met appel smoothie

galia meloen met appel smoothie, baby, baby voeding, tussendoortje, smoothie, liefkleingeluk, lief klein geluk

Door de heerlijke zomerdagen krijg ik altijd trek in vers fruit, heerlijk verkoelende meloen of (verse) aardbeien uit de vriezer als ijsje. Helaas bederft door deze warmte alles ook sneller en zo moest de galia meloen echt op. Alleen was het veel te veel..

 

Van de buren hadden we appeltjes gekregen die zij zelf aan de appelboom in hun tuin hadden hangen. Heerlijk! Nu zijn wij hier in huis maar met z’n drieën en dan komen 16 appels en het overige fruit echt niet snel op.

Als ik Beau een los appeltje geef dan wil ze het niet. Dus ik besloot de blender erbij te pakken en de galia meloen met appel te mixen tot een smoothie. Het was een groot succes! Het was een onwijs lekkere combinatie.

 

galia meloen met appel smoothie, baby, baby voeding, tussendoortje, smoothie, liefkleingeluk, lief klein geluk

 

Uiteindelijk had ik zoveel smoothie drank uit twee appels en een meloen gekregen dat we er twee dagen mee hebben gedaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat fruit vaak echt iets is wat er bij in schiet om klaar te maken voor Beau. Ik zelf heb heel erg last van hooikoorts en kan daarom 9 van de 10 fruit soorten niet eten in de zomer. Als ik bijvoorbeeld appels of groene kiwi’s eet zwellen mijn tong en keel finaal op en krijg ik bijna geen lucht. Zo gebeurd dit weer niet bij gold kiwi’s en ga zo maar door.

Ik ben dan totaal niet bezig met fruit, tot ik er zelf weer trek in krijg.

 

galia meloen met appel smoothie, baby, baby voeding, tussendoortje, smoothie, liefkleingeluk, lief klein geluk

 

Het maken van een smoothie voor Beau is ook honderd keer makkelijker. Beau geeft haar eten graag aan onze hond Isa.. Die alles van rozijnen tot stukjes appel aanpakt van Beau en op eet.. Die twee zijn zo goed op elkaar afgestemd dat het zo binnen een seconde voor je neus wordt weg gesluisd naar de hond. Die smoothie kan ik dus in een papfles doen, super handig. Niet alles zit onder, ik hoef Beau niet in de gaten te houden en het duurt geen uur voordat ze het op heeft.

Maar het moreel van het verhaal is dus eigenlijk dat je echt een keer een meloen met appel smoothie moet proberen. Super lekker!

 

 

galia meloen met appel smoothie, baby, baby voeding, tussendoortje, smoothie, liefkleingeluk, lief klein geluk

Deze foto had ik gemaakt voordat ik erachter kwam dat het veel makkelijker was om het in een flesje te geven 😉
En ook voordat ik bedacht dat NIEMAND smoothie uit een soepkom eet…. Koekoek

Hebben jullie nog lekker recepten voor smoothies?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply