Geen categorie

Fotoboek: het eerste jaar van Beau

saaldigitaal, review, lief klein geluk, fotoboek

Ik wilde heel graag van Beau haar eerste jaar een fotoboek laten maken. Als afgestudeerd fotograaf ben ik stiekem toch wel heel erg kieskeurig wat betreft het afdrukken van mijn foto’s. Ik vond het perfecte fotoboek!

Allereerst moet ik echt zeggen dat het voor alle mama’s een aanrader is om een fotoboek te maken van de jaren van je kleintje. Er gaat wat werk in zitten, maar dan heb je wel een blijvende herinnering van onschatbare waarde!

 

Zo kwam ik na heel wat uitzoekwerk bij Saal Digital. Ik wilde geen opvallende naad tussen de pagina’s, zodat ik ook een foto op A3 formaat over twee bladzijdes kon doen. Dat was nog een hele opgave om te vinden voor een redelijke prijs kwaliteitsverhouding.

Hun aanbod varieert van wanddecoratie, kaarten tot kalenders. Wat ik heel fijn vind is toch echt hun software! Een groot pluspunt omdat je er net iets meer mee kan dan de welbekende fotoboeken afdruk gigant ;).

 

Ik had niet durven hopen dat de kwaliteit van de foto’s echt zo high-end zouden zijn.

 

De levertijd was trouwens (zonder bijbetaling!) echt super snel. Ik had hem vrijdag in de na middag besteld (als ik het nu goed zeg, kan ook zaterdag zijn geweest) en dinsdag binnen!

 

Het boek

Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,

 

Wat de foto op de voorkant moest worden wist ik eigenlijk vrijwel gelijk: de allereerste foto die ik zélf van Beau heb gemaakt. Hier was ze nog geen dag oud. Foto’s van dat Beau net uit mijn buik was zijn door mijn mama of iemand anders gemaakt die erbij was op dat moment.

Op de voorkant heb ik haar namen gezet.

 

Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,

 

Aan de zijkant bovenaan nogmaals haar naam (is handig als hij in de boekenkast beland en je bent er naar opzoek). Aan de onderkant – sorry vergeten op de foto te zetten – staat 7 september 2015 – 7 september 2016. De data’s waar tussen alle foto’s in het boek overgaan.

 

Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,

 

Op de achterkant van het boek staat de laatste foto die ik had gemaakt van Beau. Zo blader je van het begin van een nieuw hoofdstuk naar het laatste moment van mijn eerste jaar als mama. Wat ik ook zo mooi vind aan het boek is dat er geen merklogo’s opstaan of een barcode. Echt een hele grote plus!

 

Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,
Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,
Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,
Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,

 

Het boek is tot in de details mooi afgewerkt.

 

Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,

 

De A3-formaat foto’s waar ik het over had. Ze zijn echt prachtig geworden! Op de foto valt de naad veel meer op dan in het echt natuurlijk.

 

Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,
Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,
Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,

 

De software

Fotoboek, fotoalbum, eerste jaar, fotografie, Saal Digital, Saal digitaal, Lief Klein Geluk,

 

Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik eerst heel goed moest kijken hoe de software nou precies werkte. Maar toen ik het eenmaal doorhad was het allemaal super simpel. Een groot voordeel is dat er duidelijk wordt aangegeven of je foto de juiste resolutie heeft voor de grootte waarin je hem zou willen printen. Mocht ie niet voldoende zijn komt er een rode rand omheen te staan en een pop-up venster met daarin de melding. Voor mij heel fijn, ik heb namelijk bij vorige fotoboeken echt behoorlijk wat keren gehad dat ik het verkeerde formaat een foto gebruikte..

 

Daarnaast hebben ze bij Saal Digital ook allemaal kant-en-klare templates! Ook nog echt leuke, dus mocht je niet zo creatief zijn, kun je altijd nog terecht bij ze.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply