Femke Persoonlijk

Femke: school, werk en moederen. Hoe dan?

Voordat we even een maandje een pauze in hadden gelast met het schrijven van blogs vertelde ik al dat ik weer mijn studie ging oppakken. Vandaag een kleine update hoe me dat tot nu toe af gaat.


Het was even schakelen om van een 8.00 tot 17.00 baan te wisselen naar een baan in de zorg. Dat betekende wisselende diensten: ochtenden, avonden en gebroken diensten. Al snel merkte ik dat ik hierdoor meer tijd kreeg met Fay. Ik heb altijd of de ochtend of de middag/avond met Fay. Dat miste ik in mijn vorige baan wel heel erg, tijd met Fay.

 

Dat naar school gaan is even wennen. Ik doe een deeltijd studie waardoor het leeftijd nogal verschillend is namelijk tussen de 20 en de 50 jaar. Het voelt goed om weer bezig te zijn met wat ik echt leuk vind. De enige echte lange dag is op donderdag. Dan ga ik een hele dag naar school. Sinds vorige week gaat Fay die dag naar de opvang. Omdat eigenlijk dat de enige dag is die vast staat. De rest van de dagen en tijden is Fay bij mijn ouders, ze slaapt daar gewoon in haar eigen kamer. Soms past een van mijn zusjes op, die heb ik weten te paaien om Videoland en Netflix te nemen. Kunnen hun ondertussen lekker tv kijken.

 

 

Dagen dat ik vrij ben neem ik ook echt de tijd voor mezelf en voor Fay. Afgelopen weekend was ik gewoon drie dagen vrij. Dat heb ik in geen tijden meer gehad. Dat weekend heb ik dan ook echt van haar genoten.

 

Met mijn nieuwe werk merk ik dat het zo belangrijk is dat je iets doet waar je hart echt ligt. Ik zit beter in mijn vel, en mijn ouders vinden mij ook gelijk een stuk vrolijker. Het is soms veel en lastig maar doordat ik doe wat ik leuk vind is het ook niet erg. Ik doe het voor een goed doel. Hopen dat ik klaar ben met school wanneer Fay naar school gaat.. Zo wisselen we elkaar toch mooi af.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply