Baby Femke Voeding

Femke | Tussendoortje: yoghurt met fruit

Fay is 8 maanden, we zijn inmiddels van 6 flessen naar 3 flessen per dag gegaan. Nooit geweten dat ik die flessen ooit zou gaan missen.

 

Niet alleen omdat dat de enige momenten zijn dat Fay even haar stuiterballen gedrag vergeet maar vooral omdat dit een fijn knuffel moment is. Deze flessen zijn nu vervangen door vast voedsel. Het leuke hieraan is, is dat Fay nu voor grotendeels gewoon met mij mee kan eten.
Femke | tussendoortje: yoghurt met fruit, Femke, Tussendoortje, Fay, lief klein geluk

Voor Fay is dit een tussendoortje tussen 09.30 uur en 10.00 uur. Vaak is dit dan mijn ontbijt. Omdat ik voor deze tijd nog geen moment heb gehad om zelf te ontbijten.

Het is super simpel en makkelijk eetbaar voor kleintjes die net als Fay nog niet zo goed de stukjes kunnen verdragen. Ik heb hiervoor yoghurt gebruikt. Het wordt aangeraden om een baby dit pas vanaf 8 maanden aan te bieden. Vanwege het zure in de yoghurt kunnen ze hier minder goed tegen.

 

Femke | tussendoortje: yoghurt met fruit, Femke, Tussendoortje, Fay, lief klein geluk, mamablog

Wat zit erin:

– 3 eetlepels yoghurt

– Halve rijpe banaan in stukjes

– Kwart stukjes aan appel (heel fijn gesneden)

 

Fay vind het heerlijk! De appel wordt wat zachter door de yoghurt en de banaan kan ze goed op sabbelen. Voor mezelf doe ik er altijd nog wat kaneel in.

Ze vind het zelf zo lekker dat ze met haar handjes in het bakje grijpt wanneer het niet snel genoeg gaat. Tot aan de muren zat het vol..

 

Femke | tussendoortje: yoghurt met fruit, Femke, Tussendoortje, Fay, lief klein geluk, mamablog

De placemat is ontzettend goed schoon te maken en kan zelfs in de afwasmachine! Wat ik dan weer fijn vind. Hij verkleurd niet, zelfs niet na was macaroni of spaghetti. En aangezien Fay het gebruikt als een schilderij met haar eten is dit wel zo handig. Hij is flexibel daardoor is hij, ondanks de vormen, makkelijk opberg baar. Ik laat hem zelf gewoon de hele tijd liggen. Veel te leuk om hem in een kast te stoppen.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jalta
    13 juni 2016 at 10:32

    Ziet er lekker uit!

  • Leave a Reply