Femke

Femke stelt zich voor

Ik ben Femke, 20 jaar oud en de (jonge) alleenstaande mama van Fay. Fay is nu 7 maanden oud en we wonen samen in Veghel. 


Zo, dat is even een binnenkomer. En alsof dat nog niet heftig genoeg is, is de kleine draak ook nog ontzettend goed in verstoppertje spelen. Pas na 28 weken zwangerschap kwam ik erachter dat er, toen al, een flinke baby in mijn buik zat.

 

Femke, Femke Jonkers, lief klein geluk, even voorstellen

 

Dit roept bij veel mensen een hoop vragen op. “Heb je dat helemaal niet gemerkt dan?”, “Je buik werd toch dikker?” en “Werd je gewoon ongesteld?” waren, en zijn nu nog steeds, vragen die gewoon worden gesteld. Nee, ik heb niet gemerkt dat ik zwanger was, omdat ik totaal niet bezig was met zwanger worden. Kleine ‘zwangerschapskwaaltjes’, zoals een keer misselijk of moe zijn koppelde ik niet meteen aan een zwangerschap. Iedereen is wel een keer misselijk en natuurlijk was ik moe. Ik volgde een voltijd HBO studie en werkte daarnaast nog 20 uur in de week. Ook werd ik gewoon ongesteld en mijn buik zag eruit alsof ik iets teveel had gesnoept (dit deed ik ook wel echt teveel). Het was absoluut geen buik van een vrouw die al 28 weken zwanger was. Dit was altijd mijn iets wat geïrriteerde antwoord. Ik heb me gelukkig door die 12 weken zwangerschap, die ik nog te gaan had, heen kunnen slaan. Dit niet in mijn eentje natuurlijk. Familie, vrienden en vriendinnen hebben mij ontzettend geholpen tijdens deze periode.

 

Femke, Femke Jonkers, lief klein geluk, even voorstellen

 

Nu Fay er eenmaal is, heb ik me nog nooit zo gelukkig gevoeld. Een klein meisje wat steeds meer op mij gaat lijken. Samen doen wij, ook al is ze nog klein, veel leuke dingen. Zo gaan we samen vaak naar de stad en lopen we daar wat rond. Ik zoek heel internet af naar kleine kindermerkjes waar je niet iedere baby in ziet liggen. En ik geef haar een nog grotere schoenencollectie dan ik zelf heb. Ik geniet van elk moment met Fay. Want, zoals alle moeders zeggen; ze wordt zo snel groot!

 

Femke, Femke Jonkers, lief klein geluk, even voorstellen

 

Ondertussen heb ik met een nog grotere motivatie mijn propedeuse gehaald, ga ik 32 uur per week werken en ook nog een opleiding volgen bij mijn huidige werkgever. Een hele verandering, maar alles voor Fay. Samen zijn we op zoek naar een plekje voor ons tweetjes.

 

Iedereen die zich afvraagt of ik me alleen voel als alleenstaande jonge moeder, het antwoord is: ik ben alleen, maar ik ben niet eenzaam.


Femke zal een keer per week gaan bloggen voor Lief Klein Geluk.

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Kim
  6 mei 2016 at 09:41

  Wat mooi! ! . En ach soms zijn mensen zo dom. En stellen vragen zonder na te denken
  Lekker laten gaan.
  Geniet van elkaar. Ze is prachtig!

 • Leave a Reply