Femke

Femke: Fay haar dagritme

Ik hou Fay aan een vast schema. Dit is voor mij het makkelijkste zodat ik mijn vrije tijd zelf nog, voor zover het kan, inplannen. Natuurlijk komt het een keer voor dat Fay niet wil slapen en ik alsnog niks voor mezelf kan doen. Maar over het algemeen gaat dit goed.

Fay, Femke, Femke: Fay's dagritme
Fay wordt tussen 6.00 en 7.00 uur wakker. Als ze wakker is en mij ziet bewegen (we liggen nu nog op dezelfde kamer) dan zet ze het op het gillen. Dan wil ze echt uit bed. Ze krijgt dan in haar pyjama nog haar papfles. Na haar papfles laat ik haar altijd even spelen in de box. Na een uurtje wordt ze dan al weer moe en wil ze weer naar bed. Ze gaat dan ook weer om 8.00 uur weer naar bed.
Fay slaapt dan ongeveer 1 a 2 uurtjes en wordt dan weer wakker. Dat is voor mij de kans om mezelf te douche en om te kleden. 9.30 is het tijd voor haar fruithapje.  Als ze nog niet wakker is dan maak ik haar rond deze tijd wakker anders klopt de rest van haar dag niet meer. Na haar fruithap gaan we een rondje wandelen of fietsen als het weer het toe laat.

 

Fay, Femke, Femke: Fay's dagritme
Om 11.30 krijgt Fay een luchtige cracker zonder beleg. Deze kan ze zelf eten. Wanneer deze op is krijgt ze nog een flesje met 180cc. Ze mag al een boterham alleen deze wil ze nog niet eten. Ze spuugt hem steeds uit of ik heb het idee dat ze erin stikt. Iemand hier een tip voor? Meteen daarna gaat ze weer het bed in. Ze ligt dan altijd om 12.00 uur weer in bed. Ze slaapt dan tot meestal 13.30 en als ik geluk heb tot 14.00. Dit is precies genoeg tijd om een blog te typen of om even het huis op te ruimen.
Als ze om 14.00 weer wakker is krijgt ze een flesje met diksap erin van ongeveer 90cc. Deze drinkt ze helemaal op. Als ze geluk heeft is er nog iets in huis wat ze te snoepen krijgt. Een biscuitje of een stukje soepstengel.

 

Fay, Femke, Femke: Fay's dagritme
Om 16.00 begint ze weer moet te worden. Om het iets te rekken geef ik haar rond die tijd haar groentehapje. Daarna gaat ze weer naar bed. Ze slaapt dan maar 3 kwartier. Om 18.30 stop ik Fay om de dag in bad. Dit vind ze echt heerlijk. Ze slaat dan met haar handen in het water of speelt met wat speelgoed. Tussen 19.00 en 19.30 krijgt Fay haar laatste papfles. Na deze fles valt ze gelijk in slaap. Ik hoor haar dan niet meer tot de volgende ochtend. Dan is het voor mij tijd om aan school te werken. Want ook dat moet ik elke avond doen. Overdag heb ik daar haast geen tijd voor.
Dit is zo ongeveer hoe een dag eruit ziet bij ons. Wanneer ik moet werken houden mijn ouders hetzelfde ritme aan.
Hoe ziet jullie dag eruit?

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Carlijn
  1 juni 2016 at 19:20

  Leuk om te lezen hoe jullie dag eruit ziet! Onze meisjes zijn precies even oud, dat merkte ik laatst al op op instagram 😉
  Ons schema ziet er nu zo uit;
  6 u wakker, dan krijgt ze haar papfles
  Dan gaat ze meteen terug haar bedje in, in de hoop dat ze dan nog even slaapt, maar de laatste weken wil ze dit niet echt meer…
  9 uur fruit
  10 slapen tot ong 11 uur
  12 uur boterham
  12.30 fles 180cc
  Rond 13.30u gaat ze meestal weer slapen, vaak voor 1,5 uur
  15 uur een paar bewaarde broodkorstjes en water(dit krijgt ze bij haar fruithapje en groente ook. Ze vind water heel lekker, dus dan nog maar geen diksap)
  17 uur groentehap
  19-19.30 laatste fles en dan meteen slapen
  Ze slaapt dus nog maar 2 X overdag.

 • Leave a Reply