Femke Persoonlijk

Femke: de vriendin die zwanger werd


Hoi, dat ben ik. Alsof ik in een hokje werd geplaatst. Een naam of beschrijving, hoe je het ook wil noemen, werd als een stempel op mij gedrukt. Tijdens een speech waar ook nog zeker 25 andere bij zaten.

Jong mama zijn betekend dat je nog steeds kan genieten van een 21-diner. Ik kijk dan ook altijd ontzettend uit naar dit soort feestjes. Want dan ben ik voor even geen mama, en kan ik genieten zoals elke 21-jarige zou moeten doen. Dat deed ik ook oprecht. Met flamingo’s in mijn haar genoot ik van alles, mijn vriendinnen, het eten maar vooral even dat zorgeloze moment. Wij als vriendinnengroep hadden als speech een super uniek ABC-tje als speech. De anderen groepen die er waren hadden zo ook hun ding.
Wat leuk is aan zo’n speech is dat er situaties worden genoemd uit het verleden die

super grappig zijn. DzToen een vriendin van jou zwanger werd heb je 5 zwangerschapstesten gedaan. Zo, die werd even over tafel gegooid. Grappig? Nee. Het enige grappige eraan is dat ik diegene de speech vertelde niet eens kende.

Toen een vriendin na de speech zei dat dit echt niet leuk was hield ik het niet meer. Nee het was echt niet leuk. Even werd ik eraan herinnerd in wat voor een hel ik toen belande. Dat ik werd geleefd. Alles werd voor mij werd bepaald en langzaam werd afgepakt. Ik wist dat vriendinnen gingen twijfelen, want als zelfs mij dit kon overkomen… Dit had toen een hele impact op iedereen. Maar wij als groep vriendinnen zijn er heel sterk uitgekomen. Het laat even zien dat wat er ook gebeurd iedereen er voor elkaar zal zijn. Trots ben ik op mijn vriendinnen, dat ook hun zo sterk zijn om dat mee te delen. Het is iets van ons.
Iemand een naam, beschrijving of als onderwerp gebruiken. Klinkt heel onschuldig maar kan groot effect hebben. We zeggen zo snel Dzdie met die kromme neus, scheven tanden, vul zelf maar aan.. Maar wat is het effect ervan?
Ik ben de vriendin die zwanger werd. En trots dat ik ben. Trots op mijzelf, trots op Fay maar vooral trots op mijn vriendinnen. Een naam, beschrijving of onderwerp die anderen aan mij geven. Anderen moeten nog maar eens zien om zover te komen.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Colinda
    10 september 2016 at 06:14

  • Leave a Reply