Baby Gezondheid Verzorging

Eerste hulp bij doorkomende tandjes

Hoe herken je en wat kun je doen bij doorkomende tandjes van je baby? Ik schreef voor jullie ‘Eerste hulp bij doorkomende tandjes’!

Doorkomende tandjes

Beau is zeven maanden en er is een nieuwe fase aan gebroken: tandjes. Al een week slaapt ze onrustig en dat betekent automatisch dat ik slecht slaap. Overdag is het soms uit het niets opeens heel erg huilen en schreeuwen, terwijl ik dit niet van haar gewend ben. Verder bijt ze overal op, kwijlt ze als een gek en heb ik het nog niet over de luiers gehad. Waar ik het verder ook niet over ga hebben want die zijn echt verschrikkelijk.

 

baby, doorkomende tandjes, tandjes, baby tandjes, liefkleingeluk, lief klein geluk

 

Hoe herken je die doorkomende tandjes nou en wat kun je er tegen doen?

Gemiddeld komen de eerste tandjes rond de 6 maanden door. Dat verschilt natuurlijk per baby, geen zorgen als ze eerder of later komen. De onderste twee snijtanden komen allereerst door en gevolgd door de bovenste twee snijtanden. Zo gaan we het rijtje af.

 

Symptomen doorkomende baby tandjes

fave     Rood, pijnlijk en gezwollen tandvlees
fave     Tandje zichtbaar onder het tandvlees
fave     Minder eetlust hebben, dit komt vaak door het pijnlijke tandvlees
fave     Hangerig
fave     Veel in het gezicht wrijven of de hand in de mond stoppen
fave     Druk zijn of snel geïrriteerd
fave     Kwijlen
fave     Kauwen op alles
fave     Warme, rode wangen
fave     Lichte verhoging (koorts)
fave     Luieruitslag
fave     Onrustig gaan slapen
fave     Diarree
fave     Oorpijn, ze zitten dan veel aan hun oortjes

 

Tips bij doorkomende tandjes

Wat kun je nou doen om de pijn en het verdriet bij je baby te verzachten wanneer de tandjes doorkomen? Ik zette 6 tips op een rij, welke uit persoonlijke ervaring erg goed hielpen bij Beau.

 

Sophie de Giraf

Beau vindt het heerlijk om op de oortjes of poten van Sophie de Giraf te bijten of sabbelen. Hierdoor verzacht de pijn van het gevoelige tandvlees.

 

 

Detinox druppels

Detinox is een verdovend middel. Het verdoofd het tandvlees van je baby waardoor de  De beste werking heeft het verdovende middel Detinox wanneer je dit een uur voor het eten op het tandvlees aanbrengt. Bij Beau bewaar ik dit echt als laatste redmiddel. Omdat ze door de doorkomende tandjes niet goed slaapt, probeer ik het tot ze gaat slapen uit te stellen. De laatste nachten is ze heel onrustig, handig om het dan nog te kunnen gebruiken. Er zit namelijk een limiet van 3x per dag aan dat je dit mag gebruiken.

Je kunt Detinox druppels gewoon bij de drogist, Albert Heijn of apotheek verkrijgen.

Tip: de verpakking is echt klein, als je het niet kan vinden gewoon even vragen!

baby, doorkomende tandjes, tandjes, baby tandjes, liefkleingeluk, lief klein geluk, detinox

 

 

 

Nüby Gum-eez met tandgel

Nüby tandgel en Gum-eez bijtspeen zijn ook echt een aanrader. De tandgel is gemaakt op natuurlijke basis. Er zit kruidnagel in verwerkt wat irritatie van het tandvlees verlicht. Je brengt de tandgel aan op het bijtspeentje waardoor het makkelijk aan te brengen is.

baby, doorkomende tandjes, tandjes, baby tandjes, liefkleingeluk, lief klein geluk, nuby

 

Bijtring

Een bijtring is ook heel fijn voor een baby om op te kunnen bijten en sabbelen. Deze die wij hebben is toevallig ook van het merk Nüby. Wat ik zo leuk aan deze vindt is dat Beau er uren zoet mee kan zijn, door alle kleurtjes en dingetjes die eraan zitten.

baby, doorkomende tandjes, tandjes, baby tandjes, liefkleingeluk, lief klein geluk, nuby, bijtring

 

 

Masseren van het tandvlees

Een vriend gaf me de tip om zachtjes het tandvlees met je vinger te masseren. Wel even goed je handen wassen van te voren natuurlijk.

 

Veel knuffelen

Natuurlijk werkt veel knuffelen met je baby ook goed. Lekker kroelen met papa of mama doet wonderen. Stiekem ook wel heel fijn natuurlijk!

 

bron: Gezondheidsplein

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply