Baby Voeding

Eetschema Beau 6 maanden

Nu Beau 6 maanden is ziet haar eetschema er heel anders uit dan de simpele flesjes vijf keer per dag en zo nu en dan een fruit hapje. Ik geef jullie een kijkje in haar dag-/eetschema.

Hoewel de fruithapjes er tot vorige week nog echt niet ingingen (lees heel vies weg getrokken gezicht en mondje die zelfs met de gekste fratsen niet openging), lukt het nu aardig om er hapjes in te krijgen.

Bij het Consultatie Bureau hadden ze met vier maanden gezegd dat ik fruithapjes mocht gaan proberen. Of fijn geprakte liga’s met banaan en sinaasappel. Vol goede moed ging ik aan de slag. Alleen mevrouw moest het niet.
Dan bedoel ik ook écht ze moest het niet. Ze spuugde het eruit of ze deed haar kaakjes zo op elkaar dat er geen lepel tussen te krijgen was. Nog een aantal keer geprobeerd met kant-en-klare fruithapjes, maar dit was ook geen succes.

Uiteindelijk ben ik nu vanaf begin maart begonnen met fruithapjes en mevrouw lust het zowaar!

gfh

Ontbijt tussen 7 & 8 uur
Als ontbijt geef ik Beau 200 ml flesvoeding of een pyjama papje. Beau wordt nog wel eens rond een uur of 5 ’s ochtends wakker omdat ze honger heeft. Dan is een pyjama papje te veel/zwaar dus krijgt ze een flesje.

Tussendoortje tussen 11 & 12 uur
Een fruithapje lust mevrouw dus sinds kort. Ik geef haar verkruimelde liga met banaan en sinaasappel of een fruithapje (vers of uit een potje, het ligt aan de dag).

gfhghf

Lunch tussen 12 & 14 uur
Als lunch krijgt ze gewoon een 200 ml flesje. Beau gaat hierna slapen dus dan geef ik haar een flesje, anders is ze binnen no-time weer wakker omdat ze trek heeft.

Tussendoortje tussen 15 & 16 uur
Flesje diksap en een stukje brood. De ene keer beleg ik dit met margarine en bijvoorbeeld appelstroop, smeerkaas of dip ik het broodje in een beetje melk.

Avondeten tussen 18 & 17 uur
Krijgt ze een (vers) groentehapje of  flesvoeding. Beau is nog niet echt gewend aan de groentehapjes en dat gaat er dan ook niet altijd in.

Voor het slapen gaan tussen 19 & 20 uur 
200ml flesvoeding

Voor ik ga slapen tussen 22 & 23 uur
Voordat ik naar bed ga geef ik Beau altijd nog een flesje met pap. Anders moet ik middernacht eruit om nog een flesje te geven.

sfd

 

Vorige week heb ik flink gezocht naar schema’s voor de voeding van Beau. Maar eerlijk is eerlijk, ik hou me echt niet exact aan deze tijden hoor. Het is een schatting. Beau heeft wel een ritme gelukkig, maar ik wacht wel af tot ze zelf aangeeft honger te hebben.

Hoe ziet jullie kleintje hun eetschema eruit?

juul

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply