Baby Oei de groei

DIY bellenblaas Traktatie

DIY traktatie, uitdelen, peuter traktatie, mama blog, blog ,blogger, lifestyle blog, fotografie

Precies over een week wordt Beau – zoals jullie vast nog niet weten – twee jaar! Wie jarig is trakteert natuurlijk. Zo heeft mama voor Beau een ontzettend leuke traktatie in elkaar gezet al zegt ze het zelf! Stap voor stap laat ik jullie zien hoe jij die ook kan maken.

 

 

Belleblaas met eigen ontwerp

Stiekem had ik dit idee bij een andere Instagram mama voorbij zien komen. Het idee vond ik zo leuk en omdat alle kindjes van bellenblaas houden is dit de perfecte traktatie! Super simpel en in een avondje gemaakt.

 

 

Wat heb je nodig?

  Printer + normaal a4 papier

  Bellenblaas

  Lint

  Lijm & schaar

  Snoepjes

 

 

Label ontwerpen

Open in photoshop, Word of Pages een leeg A4 vel. Zorg dat deze ‘ligt’. Je kan in al deze programma’s kiezen voor het maken van een rechthoek. Het label is 11 x 7 cm, gebruik dit formaat bij het ontwerp van de rechthoek. Het handigste is om er 3 naast elkaar te plaatsen.

Zo kun je makkelijk drie labels naast elkaar maken.

In de rechthoek kun je zelf een tekst ontwerpen en eventueel een leuk plaatje er aan toevoegen.  Ik heb de labels zelf op normaal A4 papier geprint.

Nadat je het bestand hebt geprint kun je de hulplijntjes van de rechthoeken aanhouden als kniplijn.

 

Ik kocht bellenblaas bij de HEMA. 

 

Lijmfeest

Daarna is het tijd om de labels op de bellenblaas te plakken. Gebruik een heel dun uitgesmeerd laagje lijm. Anders gaat het papier bobbelen en kun je de label niet straks om de bellenblaas plakken.

 

 

Slinger eromheen en klaar

Als finishing touch gebruik ik wat slingertjes die ik bevestig met een knoop om de bellenblaas. Het snoeprolletje bevestig ik als laatste met een knoopje tussen twee slingers.

 

 

Tadaaaaa, je traktatie is af en helemaal klaar om uitgedeeld te worden!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply