Mama

Birthday girl!

Verjaardag, mamablog

Het is vandaag m’n verjaardag. Maar het is bovenal precies vandaag een jaar geleden dat ik besloot dat ik het ging doen, ik werd mama!

Nu kan ik heel enthousiast gaan schrijven over hoe leuk ik het wel niet vond, maar ik was alles behalve blij dat ik zwanger was. Toen ook nog eens mijn hele zwangerschap super ziek geweest. Er is een groot deel een grijze periode geweest, het afgelopen jaar.

 

birthday_header

 

Nu alles lekker loopt en een plekje heeft, heb ik die roze wolk toch wel ergens bereikt! Natuurlijk mis ik mijn oude onbezorgde leventje vaak. Lekker de deur uitgaan wanneer ik wilde en vooral geen rekening te moeten houden. Nu is er altijd iemand waarvoor ik moet zorgen en niemand waarop ik kan terugvallen.
Gelukkig staan er veel mensen om me heen die me helpen!

Vorig jaar heb ik ander half uur voordat m’n verjaardagvisite kwam, m’n moeder verteld dat ik zwanger was.
De timing was echt verschrikkelijk, maar het lukte me niet anders. Ik was al uit huis en ik durfde het niet te vertellen. Zelf had ik nog geen idee wat ermee wilde doen en het was allemaal zo chaotisch in m’n hoofd.
Natuurlijk schrok m’n mama zich helemaal suf, die had het niet zien aankomen (ik ook trouwens niet, ik ben een van die 0,001% die dus zwanger is geraakt door de pil heen).

Nadat die woorden eruit waren, voelde ik me zo opgelucht. Ik kon weer iets helderder nadenken en een beetje naar mijn eigen gevoel luisteren. Hoewel ik echt nog niet klaar was om mama te worden, kon ik voor mezelf echt niet de keus maken om het weg te laten halen.

Nu een jaar later kan ik pas echt zeggen dat het allemaal weer (sinds een maand) lekker loopt. Beau heeft een goed ritme (hoewel ze wel eens mag gaan doorslapen ’s nachts, elke keer als ik denk dat we dat punt hebben bereikt, is het de volgende nacht weer raak), ik kan evengoed de deur uit en heb veel mensen om me heen.
Daten zit er weer in en ik wordt niet afgeschreven omdat ik een kind heb (pfieuw). Want dat zijn echt dingen waar je je druk om maakt als je zo jong alleenstaande mama wordt.

Maar goed, nu ga ik taart eten en nog meer glitter confetti strooien!
(grapje, waarschijnlijk wordt het vandaag een hele saaie dag en ben ik alleen maar een jaar ouder)

Joe!
juul

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply