Juul Persoonlijk

Anafylaxie

Anafylaxie, noten allergie, epipen, prikkedief

Het is zaterdagavond als ik samen met mijn moeder gezellig een gebakje eet. Ik had een kasteeltje, een gebakje waar ik gek op ben. Dit keer een keer van een andere bakker. Er zat bovenop een roze bolletje, waarvan ik dacht dat er witte chocola in zat. Het moment dat ik deze doorbeet sloeg opeens mijn hele keel dicht en kreeg ik het heel benauwd. Hoe mijn leven veranderde door een notenallergie.

Ik schrok me suf en voelde me met de seconde beroerder worden. Dat ik allergisch ben voor bepaalde producten, zoals appels en kiwi’s wisten we wel. Meestal at ik geen noten omdat ik al eens zo’n reactie in mindere vorm heb gehad op een walnoot en nootmuskaat.

Mama besloot de huisartsenpost te bellen. Zij vroegen mij ala minuut te komen, elke seconde telde omdat ik een ernstige allergische reactie had. Beau lag lekker te slapen, dat zei ik ook tegen de assistente en dat ik niet zomaar een oppas in m’n achterzak had. Ze zei dat als ik niet NU die kant op kwam, er een ambulance kwam. Waarop ik nog heel droog op antwoordde dat ik dat nogal overdreven vond. Uiteindelijk heeft onze buurvrouw even op Beau kunnen passen.

 

De rit naar de huisartsenpost voelde aan als uren. M’n tong jeukte en voelde dik. M’n keel deed zeer en was opgezwollen en ik kreeg voor m’n gevoel heel weinig lucht.

 

We kwamen aan op de huisartsenpost, waar ik gelijk met spoed werd behandeld. Ik ging namelijk zitten en werd als een van de eerste geroepen door de arts. Door het zuurstof te kort werd ik heel duizelig. Ik kreeg twee hele nare injecties die op dat moment nog meer pijn deden als de rest, haha.

 

 

noten allergie, anafylaxie, epipen, lief klein geluk

 

Na een tijdje mocht ik weer naar huis. We hadden nog een beladspraak met de arts om te overleggen hoe of wat. De allergische reactie kon namelijk toch weer doorzetten en ergens was het verstandig geweest om een nachtje te blijven misschien. Gelukkig was dit uiteindelijk niet gebeurd.
De volgende dag was ik helemaal kapot. Alles deed zeer en het voelde echt alsof de energie uit m’n lijf was getrokken.

Ik ben de maandag na het gebeuren gelijk naar de huisarts gegaan. Daar moest ik gelijk bloed laten prikken en daarvan krijg ik over vier weken de uitslag.

Het is een feit dat ik allergisch ben voor noten. Maar er moet nog uitgezocht worden welke noten. Tot die tijd moet ik zoveel mogelijk vermijden. Dat is echt wel een opgave, het valt me nu pas op waar en hoeveel noten overal inzitten.
Anafylaxie, noten allergie, epipen, prikkedief, lief klein geluk

 

Van m’n huisarts heb ik ook gelijk twee EpiPennen voorgeschreven gekregen. Wanneer ik een allergische reactie heb moet ik gelijk zo’n prik in m’n been zetten en 112 bellen.

Ik moet dus ten alle tijden de EpiPennen bij me hebben en kan niet even zonder de deur uit.

Daarom kocht ik speciaal een etui ervoor. Ik ben nogal chaotisch af en toe en in m’n handtas gooi ik altijd van alles. De eerste drie dagen merkte ik al dat ik ze kwijt zou raken hierin. Nu zitten ze samen opgeborgen in een leuk etuitje wat ik kocht bij Prikkedief. Eigenlijk is alles wat zij verkopen gericht op diabetisi, maar mijn pennen patste er ook in ?

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Diede
    6 februari 2017 at 08:26

    Heftig! Gelukkig ben je snel naar het ziekenhuis gegaan!!

  • Leave a Reply