Kirsten

Kirsten: afstuderen met je ex in de klas

Jonge mama, tienermoeder, alleenstaande moeder, single mama, mama lifestyle blog, meisjes mama, mama blog,

Tijd voor een nieuwe blog! Dit keer vertel ik jullie meer over de eerste helft van mijn zwangerschap, zwanger afstuderen en staat het bedje helemaal klaar voor het kleine meisje.

 

Nadat ik definitief het besluit had genomen dat ik écht het kindje alleen zou gaan opvoeden, heb ik me er drie dagen rot om gevoeld. Waar ik nog een lange tijd last van heb gehad zijn nare dromen, maar dit hoort bij een zwangerschap las ik.

 

Zwanger je opleiding afronden

Ik zat midden in mijn laatste jaar toen ik erachter kwam dat ik zwanger was. Om het allemaal makkelijk te maken begon precies mijn examenperiode én om het nóg makkelijker te maken zat ik bij mijn ex in de klas. Echt, mooier krijg je het niet..
Ik had een afspraak met mijn mentrix gemaakt om te vertellen dat ik zwanger was en dat dus de andere leerling uit haar klas het kind niet wilde. Een nuchter persoon dan mijn mentrix bestaat er niet op deze wereld dus er kwam verder niet heel veel zinnigs uit. Wel vroeg ze of ze hem naar een andere klas moest ‘sturen’ maar dit hoefde niet van mij. Diezelfde week had mijn ex haar gemaild dat die naar een andere klas wilde dus zat die alsnog ergens anders. We ‘zagen’ elkaar nog elke dag want de 2 klassen waren gewoon gemixt.

 

Op school wist iedereen het inmiddels want ik had het via facebook bekend gemaakt en wat klasgenoten waarmee ik goed omga die wisten het al vanaf het eerste moment. Niemand heeft mij raar aangekeken maar ook zag je bij wat andere wat ongemakkelijkheid.
School was gelukkig na 6 weken klaar, ik tekenende mijn diploma en hoefde nooit meer terug te komen. Yes.

 

Jonge mama, tienermoeder, alleenstaande moeder, single mama, mama lifestyle blog, meisjes mama, mama blog,

 

Toen ik 17 weken zwanger was kreeg ik van mijn nicht een echo waarop we konden zien wat het geslacht zou zijn. Ik heb vanaf het moment dat ik twee streepjes zag op de test zag ik een jongetje voor me. Toen de echo vrouw reageerde op mijn; “Ziet u al een mini piemel?” met; “Nee dit wordt een prinses” kwamen de tranen. Ik wilde zó onwijs graag een meisje om wel duizend redenen. Nu lijkt ze veel waarschijnlijk veel minder op haar biologische vader als dat het een jongetje geweest zou zijn. En iedereen die zegt dat ze wel op hem lijkt zodra ze is geboren hoeft niet meer mijn huis in te komen. Haha.
Ik heb mijn gezin gelijk geappt en iedereen was zo blij. Mijn zusje was de enige die vanaf het begin dacht dat het een meisje was maar verder dacht iedereen een jongetje. Ook mijn vriendinnen dachten dat het een jongen zou worden. Hun heb ik het twee dagen later verteld door cakejes te maken met in het midden roze muisjes. En ja, dan begint de ellende. Zeg maar doei tegen je spaargeld want dan begint de koopdrang. Roze roze roze ooooveerallll alles roze. Heerlijk. Van Juliette heb ik zelfs nog wat roze merk kleertjes overgekocht die Beau niet meer paste. Want iedereen die mij kent snapt natuurlijk wel dat ze een keertje een burberry pakje aangehad moet hebben in haar leven. En een Tommy of Ralph Lauren polo’tje.

 

Jonge mama, tienermoeder, alleenstaande moeder, single mama, mama lifestyle blog, meisjes mama, mama blog,

 

Inmiddels is onze kamer klaar en roept mijn moeder wekelijks dat ze er zo veel zin in heeft dat er een baby bij komt. Mijn zusje wilt graag dat het een keer op haar kamer wilt slapen en mijn broertjes en stiefvader blijven wat nuchter erin. Maar daar zijn mannen denk ik voor. Ik heb mij de eerste 20 weken van de zwangerschap niet ziek gevoeld. Totaal niet.
Of dit zo blijft weet ik niet maar hoop ik zeker op. We zitten nu alweer in week 27 dus de tijd vliegt echt! Als je erop neer kijkt dan hoor, tijdens duurt het echt lang.
Ik kan in ieder geval niet wachten tot ze er is (niet denkende aan een bevalling pls). Ik krijg mijn eigen meisjes team en mag de achternaam van mijn overleden vader voortzetten. Een trots gevoel momentje.

Dit waren 20 weken zwangerschap kort samengevat. Het belangrijkste voor nu is dat ze super welkom is en gezond mag blijven!
Wat er volgende maand komt voor blog moet ik nog even over brainstormen, maar dat komt wel goed.

Liefs, Kirsten

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Nikkie
  25 augustus 2017 at 12:30

  Ik hoop voor je dat je dochtertje je niet teveel herinnert aan je ex. “Helaas” zegt het geslacht niet altijd wat, onze dochter is een kopie van mijn vriend.
  Nu ze bijna een jaar is, begint ze wel wat te veranderen, maar de invloeden van mijn vriend zijn nog zeer aanwezig. Ik krijg nog wekelijks opmerkingen als: Nou je kunt wel zien wie haar vader is, het ziekenhuis heeft bij jullie geen sperma verwisseld, ze lijkt echt totaal niet op jou hè, enzovoort enzovoort.
  Fijn dat je je zo goed voelt! Hopelijk blijf je je zo goed voelen.

 • Leave a Reply