Baby Voeding

Aardappel met Broccoli uit het basis kookboek Opperdepop

Van de week kreeg ik van mijn moeder een cadeautje. Het basis kookboek Opperdepop van de Albert Heijn. Zodat ik weer verse hapjes voor Beau kan gaan maken. Wat een leuk boek met makkelijke en snelle receptjes!

Het basis kookboek Opperdepop, kookboek, albert heijn, ah, verse baby hapjes, hapje maken, baby hapje, lief klein geluk, liefkleingeluk, liefkleingeluknl

 

Basis Kookboek Opperdepop

Van de week kreeg ik een heel leuk cadeautje van mijn mama: het basis kookboek: Opperdepot van Albert Heijn. Het boek is zo ontzettend leuk en vooral simpel! Ik vind koken heel leuk. Maar als het om hapjes voor Beau gaat draai ik stiekem toch liever een potje open.

Nu kreeg ik dit boek. Er staan allerlei receptjes in. Daarnaast staat er ook allemaal voedingsinformatie in voor je kleintje. Wat ze per leeftijd (ook maanden) zoal mogen hebben en wat je ze kunt voorschotelen, ook qua drinken.

Daarnaast staan er heel veel verschillende variaties in.

 

Het basis kookboek Opperdepop, kookboek, albert heijn, ah, verse baby hapjes, hapje maken, baby hapje, lief klein geluk, liefkleingeluk, liefkleingeluknl

Het basis kookboek Opperdepop, kookboek, albert heijn, ah, verse baby hapjes, hapje maken, baby hapje, lief klein geluk, liefkleingeluk, liefkleingeluknl

 

Ik besloot gister gelijk aan de slag te gaan. Eerlijk is eerlijk, hoe simpel het hapje ook te maken is, het ging dus een soort van mis bij mij.. Je moet de aardappel in een zeef fijn prakken met een pollepel. Maar ik had dus een veel te fijne zeef gepakt. Afijn, niet geprakt maar gewoon met de staafmixer gepureerd. Achteraf was dit ook helemaal prima.

 

Het receptje heb ik verdrievoudigd. Zodat ik een portie voor ’s avonds had en de andere twee kon invriezen (deze heb ik in een plastic potje gedaan, glas kan niet in de vriezer). In het boek staat ook heel duidelijk omschreven hoe je de hapjes kan invriezen en hoe lang je ze dan in de vriezer kan bewaren.

 

Het basis kookboek Opperdepop, kookboek, albert heijn, ah, verse baby hapjes, hapje maken, baby hapje, lief klein geluk, liefkleingeluk, liefkleingeluknl

 

Natuurlijk heb ik zelf ook even een hapje geproefd van mijn creatie, ik moet zeggen dat het nog lekker was ook! De broccoli en de aardappels moesten zonder zout gekookt worden. Dus ik had verwacht dat het net zo vies zou smaken als die flauwe kant-en-klaar potjes. Maar dat was het dus alles behalve! Dit wordt gaat echt een boek worden wat ik heel veel zal gaan gebruiken.

 

Het basis kookboek Opperdepop, kookboek, albert heijn, ah, verse baby hapjes, hapje maken, baby hapje, lief klein geluk, liefkleingeluk, liefkleingeluknl

Het basis kookboek Opperdepop, kookboek, albert heijn, ah, verse baby hapjes, hapje maken, baby hapje, lief klein geluk, liefkleingeluk, liefkleingeluknl

 

Kennen jullie het basis kookboek opperdepop al? Hij is te koop bij de Albert Heijn voor maar €9,99. Echt een aanrader!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply