Persoonlijk

6 voordelen van alleenstaande moeder zijn

Het is niet altijd even makkelijk om alleenstaande moeder te zijn. Toch zitten er zo zijn voordelen aan.. Vandaag vertel ik jullie wat ik zes voordelen vindt aan het alleen opvoeden van je kindje!

Eerlijk is eerlijk: ik vind het soms heel lastig om er alleen voor te staan. Maar ook zie ik vaak de voordelen van het alleenstaande mama zijn in. Vandaag vertel ik jullie er een paar.

Iedere situatie is natuurlijk anders. Nu ga ik ook even van mijn eigen situatie uit en zo ook het geen contact met de papa van Beau. Hier ga ik niet verder over uitweiden ๐Ÿ˜‰

 

De voordelen van alleenstaande mama te zijn

 

Geen vervelende omgangsregelingen

Hoe vervelend is het voor ouders en kindje om heen en weer gesleept te worden van het ene huis naar het andere. Beau heeft het geluk dat zij stabiliteit kan hebben en hier niet slachtoffer van is. Iets waar ik heel erg blij mee ben.

 

Geen getrek aan Beau welke feestdag ze waar is

Van sommige mama’s hoor ik dat ze het per jaar verdelen waar het kindje op dat moment de feestdagen viert. Ik zou het echt verschrikkelijk vinden om Beau te moeten missen met bijvoorbeeld oud en nieuw of pasen.

 

Tien keer zoveel kusjes

Spreek voor zich ๐Ÿ˜‰

 

Meer tijd met Beau doorbrengen en haar van dichtbij zien opgroeien. Als het een andere situatie was geweest, dan had ik misschien fulltime gewerkt en alle mooie momenten die ik nu van zo dichtbij meemaak, hebben moeten missen..

Als ik in de ideale situatie zou zitten van een vaste relatie, samenwonen en dus aan kindjes zou zijn begonnen. Zou ik misschien nooit zoveel tijd hebben door kunnen brengen met hem of haar. Ik denk dat ik dan voor zekerheid zou zijn gegaan en een vaste baan zou hebben in plaats van op de gok zijn begonnen met bloggen om hier mijn eigen bedrijf van te maken. Deze kans zou ik zeker links hebben laten liggen. Iets wat ik nu dus aangrijp

 

Geen rekening moeten houden met de vakanties

Wanneer Beau naar school gaat moet je rekening houden met school vakantie. Maar niet dat alleen, ook met wie ze waar en wanneer op vakantie gaat.. Je zou maar op precies het zelfde moment geboekt hebben als je ex, oeps..

 

Samen met Beau in mijn bed een logeerpartijtje houden zonder dat het krap in bed wordt ๐Ÿ˜‰

Anders zou ik dit veel te krap hebben gevonden en nu kan ze gewoon heeeerlijk bij mij in bed liggen ’s ochtends of wanneer ze een nachtmerrie heeft gehad. Er is genoeg plek en ze blijft dan ook aan ‘haar’ kant van het bed liggen.

 

Natuurlijk kan ik ook heel wat nadelen bedenken, maar ik ga liever van de positieve kanten uit ๐Ÿ™‚

 

Voeden jullie alleen je kindje op en hoe gaan jullie hiermee om? Heb jij wel contact met de vader en hoe zit het met de feestdagen dan bijvoorbeeld? Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden.

 

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  1 maart 2017 at 14:53

  Ik voed de kinderen op met mijn man. En ik moet zeggen dat ik vaak wel blij ben dat ik het niet alleen hoef te doen. Ik vind het vaak erg ingewikkeld. Bovendien schiet ik sneller in de stress dan mijn man. Dan is het fijn dat hij rustig blijft.

  • Reply
   Juul
   3 maart 2017 at 21:06

   Ahh dat is inderdaad heel fijn. Ik ben gelukkig nooit zo paniekerig, dat scheelt ๐Ÿ™‚

  Leave a Reply